Бюджетът по нищо не се различава от философията на останалите

...
Бюджетът по нищо не се различава от философията на останалите
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Който и да управлява догодина, бюджетът ще издържи

Бюджетът по нищо не се разграничава от философията на останалите бюджети на страната и това е разбираемо, тъй като в него са включени всички политики и стратегии на държавното управление, съобщи финансовият министър Кирил Ананиев в предаването на Българската национална телевизия " Бизнес.БГ ".

По думите му, това, което е друго в бюджета за 2021 година са ограниченията, които се подхващат против пандемията от ковид.

Въпроси като работата, заплатите, обществените ограничения, поддръжката на бизнеса - посредством тяхното решение трябваше освен да подсигуряваме осъществяването на ограниченията, само че и финансовата непоклатимост на страната, изясни министърът.

По създание този бюджет няма доста други възможности, тъй като и пред обществото, и пред работодателите, и пред синдикатите стоят едни и същи проблеми, които би трябвало да решаваме.

С ограниченията на държавното управление ние спасихме хиляди, а в някои случаи и стотици хиляди хора, както е с 60 на 40, сподели още министър Ананиев.

Ако ограниченията не съществуваха, щяхме да сме на нивото на западноевропейските страни, където дефицитите в бюджетите са над 10%. При нас дефицитът е най-нисък в целия Европейски Съюз, акцентира финансистът.

Искам да ви уверя, че без значение от това кое държавно управление ще ръководи, този бюджет ще издържи за цялата 2021 година, в случай че стане по-страшна пандемията, безапелационен е Ананиев.

Финансист номер 1 разяснява и приемането на България в еврозоната.

Подкрепям шефа на Българската национална банка, който загатна, че от 1 януари 2024 година може да станем член на Еврозоната. Считам, че при съблюдаване на проекта за деяние, ние ще влезем най-късно на тази дата, сподели в умозаключение финансовият министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР