Бюджетът на Министерството на културата е „изяден“. Това коментира служебният

...
Бюджетът на Министерството на културата е „изяден“. Това коментира служебният
Коментари Харесай

Министър Минеков: Бюджетът за култура е изяден, ситуацията...

Бюджетът на Министерството на културата е „ изяден “. Това разяснява служебният министър на културата проф. Велислав Минеков пред bTV. Той добави, че отговорностите на ведомството са големи и се равняват на затваряне на всички опери и театри след юли месец.

" Ситуацията в Министерството на културата е ужасяваща, проблемите датират от 15 години обратно. Вече започнах работа по решаването на част от тях. Водят се диалози с една тежко потърпевша културна общественост в България. Тези диалози очевидно не са били вероятни през миналите години, били са потиснати и по този начин проблемите излизат един след различен, това са бомби, гърмежи “, акцентира Минеков.

Той сподели още, че са стартирани законодателни начинания за смяна на нормативните уредби, ощетяващи културния бранш у нас. " Ние ще представим предложенията си, с цел да се случи това, за което сме мечтали – с цел да има тази просвета просперитетът, който заслужаваме, с цел да прекъснем заличаването и корупцията “, безапелационен е Минеков.

Слуебният културен министър не даде оценка на своя предходник Боил Банов, само че уточни, че е получил редица сигнали за корупция в министерството.

„ Корупцията в МК не е толкоз вреда спрямо вредите, които нанася в близост. Щетите са върху тези, които основават просвета, паметниците на културата. Имам доста обстоятелства, пък и това са неща, които съм следил “, сподели Минеков.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР