Бюджет 2020 е номинално повече пари, но реално не съвсем.

...
Бюджет 2020 е номинално повече пари, но реално не съвсем.
Коментари Харесай

Румен Гълъбинов: Бюджет 2020 е предрецесионен

Бюджет 2020 е номинално повече пари, само че действително не напълно. Това е рекорден бюджет като доходи и разноски. Ще имаме повече пари, дадени за обучение, опазване на здравето, за пенсии. Въпросът е,че тези обществени системи остават нереформирани. Дори не се модифицират. Това съобщи в студиото на ФАКТИ икономистът и консултант на президента Румен Гълъбинов.

" Излезе неотдавна проучването PISA за функционална просветеност на българските възпитаници. За 2018 година ние се представяме по-зле от предходните години и сме отново на последно място в Европейски Съюз. Увеличихме предходната година заплатите на учителите, тази отново ще ги увеличим, само че това не е задоволително, трябват промени и структурна промяна в обучение, дигитализиране на уроците, всяко дете да има таблет, учителите да са с прилична компютърна просветеност, тъй като все още се оказва, че над 40% от тях нямат такава.

За опазването на здравето ще се дават 500 млн. повече обаче здравната грижа не се усъвършенства като качество. Българското опазване на здравето в този си тип повече съветва, в сравнение с да лекува хората. Ние имаме една голяма система, която не работи като система, а работи всеки за себе си – здравният център работи самичък за себе си, лекарските екипи – сами за себе си, рехабилитациите са си настрана, има една самостоятелност прекомерна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР