ByteDance потвърди, че е използвала TikTok, за да проследява физическото

...
ByteDance потвърди, че е използвала TikTok, за да проследява физическото
Коментари Харесай

TikTok е шпионирал журналисти на Forbes

ByteDance удостовери, че е употребила TikTok, с цел да наблюдава физическото местонахождение на трима публицисти от Forbes по техните IP адреси, за " да открие източника на приключване на информация в компанията ".

За това заяви самото списание Forbes.

В резултат на това следствие ByteDance уволни Крис Лепитак, своя основен вътрешен инспектор, който е и управлявал екипа, виновен за тази тактичност за разкриване на течове.

" Това е общоприета процедура за фирмите - да имат екип за вътрешен одит, акредитиран да проверява нарушаванията на кодекса за държание ", написа основният юрист на TikTok Ерих Андерсен. " В този случай обаче обособени лица са злоупотребили с пълномощията си, с цел да получат достъп до данните на потребителите на TikTok ".

Американският сенатор Марк Уорнър съобщи, че това събитие ускорява опасенията, че платформата за обществени медии е разрешила на инженерите и ръководителите на TikTok в Китай неведнъж да получават достъп до персоналните данни на американските консуматори, макар многократните заявки, че тези...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР