ByteDance, компанията-притежател на TikTok, има амбициозни планове за VR бизнес

...
Коментари Харесай

Фирмата-майка на TikTok готви крупни VR инвестиции


ByteDance, компанията-притежател на TikTok, има амбициозни проекти за VR бизнес (снимка: CC0 Public Domain)

ByteDance – компанията-майка на TikTok – наподобява се готви съществено да навлезе в пространството за виртуална действителност (VR), съгласно отчет на Protocol. Фирмата възнамерява да влага „ тонове пари “ за създаване на наличие, обвързвано с VR, уточни изданието, като се базира на „ източник, непосредствен до обстановката “.

Изглежда, че огромна част от вложенията на ByteDance отиват за наемане на фрагменти. Както е маркирано от Protocol, сега има отворени над 40 разгласи за работа за Pico, китайският производител на VR слушалки, който ByteDance закупи предходната година. Повечето отворени позиции са за клонове на Pico Studios на западното крайбрежие в Калифорния и Вашингтон. Обявите варират от „ началник тактики за VR игри “ до „ управител ръководство на игри “. Други отворени позиции допускат нараснал фокус върху VR хардуера на Pico, в това число инженери за работа с оптика и електроинженери по систематичния дизайн.

Дотук добре, само че има и индикации за планувана агресия на западните пазари. Една от обявите, представена от Protocol, е за началник продажби на потребителска електроника в Pico. Това може да се чете като евентуален знак, че Pico се стреми да разгърне наличието си в Съединени американски щати.

Pico към момента има доста да се развива и ByteDance сигурно има много огромна писта, която да употребява, с цел да му даде тласъка, от който се нуждае. Конкуренцията като цяло е в лицето на Meta, HTC, Valve и PlayStation.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР