Бяла. Председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева и народните

...
Бяла. Председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева и народните
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание и народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе посетиха Бяла

Бяла. Председателят на 44-то Народно заседание Цвета Караянчева и народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова посетиха Бяла, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Те организираха среща с ръководителя на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов, общински съветници, кмета на Община Бяла Димитър Славов и екипа му, по време на която госпожа Караянчева бе осведомена с осъществяването на целите от управническата стратегия на кмета и вероятностите пред района в подтекста на идното създаване на национални обекти като автомагистралата Русе – Велико Търново. Обсъдени бяха редица настоящи въпроси, свързани с взаимоотношението на законодателната и локалната власт.
По – късно гостите направиха обзор на изграждащи се обекти от просветителна, пътна инфраструктура и други Сред тях бяха строително – ремонтните действия в СУ „ Панайот Волов “ – Бяла. Близо 3 700 000 лв. отпусна през тази година Министерски съвет с министър – ръководител Бойко Борисов за довършването на новия корпус, като сдружението – реализатор работи интензивно там. Кметът Димитър Славов сподели на гостите напредъка в строително – ремонтните действия, като упованията са през тази година те да завършат.
Посещението продължи в общинския исторически музей, където шефът Ива Жейнов и сътрудниците му описаха за сраженията на територията на Русенска област за изхода на Освободителната война. Показани бяха редица експонати, съхранили загатна за събитията от това време. Внимание бе отделено и на откритата през вчерашния ден галерия, отдадена на възобновяване на българската държавност.
По време на визитата ръководителят на Народното събрание и сътрудниците и прегледа новия храм „ Свети Пантелеймон “ в кв. „ Гара Бяла “, открит през юли 2018 година от министър – ръководителя Бойко Борисов. Цвета Караянчева видя и новия парк пред храма, където има самостоятелен открит амфитеатър, спортна и детска площадка, многофункционален състезателен терен. Кметът на Община Бяла показа откритата преди няколко месеца огромна зона за отдих с детски площадки в междублоково пространство на квартала. Той означи, че наоколо, в постройката на някогашната детска градина, ще бъдат обособени читалище с библиотека, музейна колекция и прочие В момента там се прави почистване и подготовка на строителната площадка.
Г-жа Караянчева и Пламен Нунев разговаряха с поданици по време на визитата си в централната градска част и кв. „ Гара Бяла “, по време на която размениха мисли и хрумвания за бъдещето на района.
Председателят на Народното събрание оцени високо напъните, които поставя общинското управление за благоустрояване на града и обитаемоте места, като означи положителното взаимоотношение на законодателната и изпълнителната власт при осъществяването на националните цели на локално равнище.
Посещението ще приключи довечера с тържествена заря – инспекция във връзка 3-и Март, която ще се състои на площад „ Екзарх Йосиф I “ в Бяла.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР