Бяхме нарочени към огнища на вируса. Това няма реални емпирични

...
Бяхме нарочени към огнища на вируса. Това няма реални емпирични
Коментари Харесай

Моловете също искат да отворят: Не сме по-опасни от другите търговски обекти

Бяхме нарочени към огнища на вируса. Това няма действителни емпирични доказателства. Не е показано по безусловно никакъв метод. Всички страни към нас сега са с отворени търговски центрове. Да, с ограничавания и друг режим на работа, само че са отворени. Несправедливо по отношение на другите търговски обекти е. Не сме по-опасни от тях.
Това съобщи в ефира на Българската национална телевизия Манол Гойгаджиев, ръководител на Българската асоциация на ритейл центровете.

Той изрично уточни, че разновидности моловете още веднъж да стартират работа има, само че въпросът е да има разговор.

" Вариант е да се отвори без детските кътове, да работим с понижено работно време. Искаме да установим ясни стандарти, които да дефинират дали комерсиалния обект е рисков и какви правила би трябвало да се съблюдават, с цел да може да отворим. Мерките, които сме взели досега, вложенията, които сме създали, са доста повече от предписаното от държавното управление. Беше изненада за нас, че сме затворени, в случай, че бяхме проверявани неведнъж и нарушавания не бяха установени ", уточни Гойгаджиев.

Относно помощта на страната той съобщи:

" Ние като хазяин авансово сме дисквалифицирани от системата за финансово подкрепяне от страната, тъй като тя е основана за дребни и междинни предприятия. Не сме получили безусловно никаква държавни средства досега ".

Кога би трябвало да отворят заведенията разяснява и Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска организация.

Считаме, че разговорът не е привършен и има време до 26-ти да стигнем до някакво компромисно решение, счита той.

" Разбираме паниките на държавното управление от позиция на новата вариация на вируса, само че сме обезпокоени, тъй като ограниченията за нашия бранш се бавят извънредно доста. Имаме чиновници, които към момента не са получили обезщетенията, обещани от страната. На път сме да загубим извънредно скъпи фрагменти. След някой различен месец ще сме изправени пред изострен катарзис да не можем да намерим работна мощ ", безапелационен беше той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР