Бяхме на семейна почивка при наши приятели в Диарбекир. Хотелът,

...
Бяхме на семейна почивка при наши приятели в Диарбекир. Хотелът,
Коментари Харесай

За преживения ужас след земетресението в Турция разказват нашите сънародници

„ Бяхме на фамилна отмора при наши другари в Диарбекир. Хотелът, в който бяхме настанени, мощно се разтресе, падаха предмети, падаха картини. Тръгнахме да бягаме по стълбите. Имаше откъртени каси на порти. Имаше прахуляк като мъгла. Беше доста ужасно ”, описа Сузана Алекова.

 

„ Хората, които имаха коли, бяха в колите си. Хвърчаха коли за спешна помощ, пожарни, полиция, жандармерия. Беше ужасно ”, споделя Алекова.

 

Ибрахим Йълмаз живее в град Адана – на към 180 км от епицентъра. Той показа, че сега е в хотел и има намерение да отиде на летището. Много хора са прекарали нощта в колите си и палатки.

 

„ Събудих се и към минута и половина усетих. Излязохме на открито на улицата. Времето беше дъждовно. Имаше срутени, съборени жилища на всички места ”, спомня си първите минути на земетресението българинът. Училища и спортни салони са станали заслон за стотици хора, останали без дом, описа още Ибрахим.

 

Пътуването на избавителните екипи се реализира само със самолети, тъй като с кола е невероятно, добавя българинът. В региона имало разрушени мостове и пътища.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР