Бяха открити наистина много гадни нередности и дано прокуратурата го

...
Бяха открити наистина много гадни нередности и дано прокуратурата го
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър: В болниците има много гадни нередности

Бяха открити в действителност доста гадни нередности и нека прокуратурата го разнищи до дъно. Тези схеми не са толкоз комплицирани и хората, които вършат мошенгии в лечебните заведения, не са толкоз умни, че да не го разкрие един прокурор. Но съм песимистичен към наказателните ни институции – спомняте ли си прелестните фрагменти с едни въоръжени хора във Фонда за лекуване на деца в чужбина и какво стана – нищо. Нека не съм прав, ще се извиня, само че съм доста песимистичен . Това съобщи някогашният длъжностен министър на опазването на здравето и сегашен зам.-здравен министър доктор Мирослав Ненков в коментар за акцията на прокуратурата против " Пирогов " и още 6 лечебни заведения.

Законът изрично не разрешава в една болница да се отваря ново лечебно заведение, което има същата активност, каквато се извършва и в болничното заведение, акцентира Ненков. И уточни, че при една от разследваните в този момент 7 лечебни заведения (бел. ред. – " Пирогов " ), е основана " схемичка ", при която се купуват консумативи от страна на болничното заведение единствено от частна " фирмичка " . Има хора, подписали това – шефове, чиновници на Районна здравна ревизия, на НЗОК, всичко се вижда, заключи зам.-здравният министър.

Проф. Балтов, актуалният шеф на " Пирогов ", приключи практиките на две такива фирмички. Знаете на какъв публичен напън беше подложен той – де да знам, тези хора са мощни и отмъстителни, съобщи Ненков.

Страшно тънапарски схеми, няма грам иновативност, сподели още Ненков. Някой министър дава позволение за активност – министърът дава позволение в болничното заведение да има болница, добави той. Не би трябвало да се оставя настрани бизнесът, само че когато той се трансформира в център, стават такива неща, посочи Ненков.

Аз ще намеря бако, свако, шуранайка, той ще се обади на шефа на болничното заведение и ще каже: „ Недей бе, Миро, той знаеш ли какво е смислено момче”, нищо, че Миро е цялостен простак, живописно приключи Ненков по какъв начин се случват схемите в опазването на здравето.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР