Бях поканена за зам.-министър в екоминистерството от Емил Димитров, но

...
Бях поканена за зам.-министър в екоминистерството от Емил Димитров, но
Коментари Харесай

Ивелина Василева: Емил Димитров ме покани за зам.-министър, но отказах

Бях поканена за зам.-министър в екоминистерството от Емил Димитров, само че отхвърлих предлагането. това разяснява по НТВ Ивелина Василева, ръководител на Комисията по околна среда и водите в Народно събрание.
„ Гарантирах на новия министър цялостната си поддръжка и при нужда да оказвам помощ. Но аз съм ръководител на Комисията по околна среда и водите в Народно събрание. Смятам, че мястото ми е в Народното събрание”, сподели Василева.

„ Това, което е позволено да се случи в Перник, е поредност от пропуски и неточности и на локално равнище, и на административно. От управническа позиция регистрирам, че е имало пропуски и неточности. Трябвало е да се вземат ограничения още при първите индикации, че понижава количеството вода в язовира, а това е било в края на пролетта началото на лятото”, разяснява още Василева.

Тя изясни, че и ВиК сдружението, и общината, и регионалната администрация са знаели, че понижава количеството вода в язовира, по тази причина е трябвало най-малкото да сигнализират, с цел да се вземат съответни дейности.

„ Важно е, че още когато беше открит казусът, държавното управление взе светкавични ограничения и през вчерашния ден беше оповестено решението, което ще облекчи ситуацията в Перник. Чест прави на премиера, че се ангажира с решаването на незабавните въпроси и с отпущането на средства”, съобщи Ивелина Василева.

Тя увери, че прехвърлянето на вода от язовир „ Белмекен” към Перник през водопреносната мрежа на София, няма да засегне жителите на столицата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР