Бях дебело дете с къса косаОбичам независимото кино и импровизациитеНикога

...
Бях дебело дете с къса косаОбичам независимото кино и импровизациитеНикога
Коментари Харесай

Фелисити Джоунс: Жените владеят Силата

Бях дебело дете с къса коса


Обичам самостоятелното кино и импровизациите


Никога не съм се подлагала на толкоз тежък подготвителен режим за роля, както за „ Rogue One: История от Междузвездни войни ”


В киното има напрежение да избързаш, изключително когато си млад и занапред започваш. Аз се надявам, че ще играя във филми и когато стана на 60-70 години


Фелисити Джоунс е британско украшение в короната на Холивуд. Тя играе от дребна и прави професионалния си дебют на 12 години. Малката Фелисити играе на сцената и тв продукции, получава ангажимент за радио пиеси на BBC и последователно се затвърждава като надарено дете реализатор. После продължава с сполучливите прояви на екрана и на сцената. Като пълнолетна актриса тя е видяна и от Холивуд и се снима във филми като “Northanger Abbey ” “Brideshead Revisited ” “Chоri ”, “The Tempest ” и “The Amazing Spider-Man ”. Играта на Фелисити във кино лентата “Като луди ” е оценена високо и тя получава голям брой награди, в това число и от журито на фестивала в Сънданс.

Продължава със солидните осъществявания в “Теория на всичко ” и става международна звезда с “Rogue One: История от Междузвездни войни ”.
 20_3  20_jones  20-1  20-2  21_jones  21-1
– Фелисити, най-новият Ви филм е биографичната драма “On The Basis of Sex ”. Вие играете Рут Бейдър Гинсбърг – именита съдийка от Върховния съд на Съединени американски щати. Трудно ли беше да се превъплътите в толкоз различим за американската аудитория облик?
– Поех този ангажимент с голям възторг и пределна отговорност. Това е най-важната ми роля. Рут Бейдър Гинсбърг е фигура с историческо значение и аз се надявам, че ще съумея да предам действителността на младостта на тази популярна жена. Филмът излиза в края на годината и нямам самообладание да видя реакциите на хората.

– Как стигнахте до основна роля в “Rogue One: История от Междузвездни войни ”, който стана световен мегахит с над един милиард $ доходи?
– Помня, че сътрудникът ми се обади и ми сподели, че се открива невероятна основна женска роля за нов филм от филмовата галактика на “Междузвездни войни ” и аз бях в еуфория и ужасно доста желаех да получа работата. Образът беше на една решителна жена, която се пробва да откри уменията си на водач. Да бъда в центъра на толкоз огромен фентъзи филм с подобен мащаб – сходно нещо се случва толкоз рядко. Безкрайно щастлива съм, че получих опцията да потвърдя, че една актриса може да води филм от сагата “Междузвездни войни ”. Вече умерено можем да кажем, че дамите владеят Силата.

– Филмът е кондензиран с екшън, каскади и боеве. Как мина подготовката?
– Никога не съм се подлагала на толкоз тежък подготвителен режим за роля, както за “Rogue One: История от Междузвездни войни ”. Това равнище на физическа подготовка беше изцяло непознато за мен. Тренирах кунг фу часове наред всеки ден. Репетициите на прецизно хореографираните боеве бяха извънредно изтощителни, само че и забавни. Именно тежкия режим и физическото предизвикателство бяха една от аргументите да желая да го направя. Беше друго от всичко, на което съм се подлагала преди в кариерата си на актриса.

– Какви професионални провокации и функции търсите в този момент?
– Обичам да прескачам в разнообразни светове. Актьорството за мен е като скоростно влакче в лунапарк. Вече го върша от доста години и не преставам да се развличам. Пред всички нас го това напрежение да се подредим в линия, която не се престъпва, да бъде конформисти. Колкото повече време минава и човек съзрява и помъдрява, толкоз по-скучно става да бъдеш като другите. Но всичко стартира от самия човек и репликата – “Знам какво тъкмо желая да върша и тъкмо това ще върша ”. Прекарвам доста време в гледане на филми и четене на сюжети. Това може да изяде ужасно доста от дните и нощите на човек. За благополучие аз имам шанса да си обичам работата. Така заниманието ми стана специалност. Винаги съм обожавала ритуалана на гледане на филми. Дори да не бях актриса щях да го върша непрекъснато.

– Успехът на “Rogue One: История от Междузвездни войни ” Ви направи международна звезда. Как менажирате новата си международна популярност?
– Засега се усещам късметлийка тъй като към момента мога да бъда тайно на обществени места. Когато човек търси внимание, той ще го откри, само че аз просто желая да си пребивавам живота като норманел човек от обществото. В Лондон всеки е обхванат от неговите си каузи и грижи и един артист е в положение да се придвижва съвсем анонимно в подобен огромен и задъхан град. И това ми харесва. В киното има напрежение да избързаш, изключително когато си млад и занапред започваш. Аз се надявам, че ще играя във филми и когато стана на 60-70 години. Още от в този момент виждам да не избързвам и да не загарям и си сортирам функциите, върша си почивки и деликатно преценям с какво да се занимавам. Актьорството постоянно е съществувало дружно с естествения живот. Уча се по време на работа. Снимала съм в толкоз доста стилове и жанрове, с толкоз доста хора. Абсорбирам информация от всеки от тях.

– Каква бяхте като дете?
– Бях дебело дете с къса коса. Много смешно момиченце. Но още от дребна бях запалена по киното и преобразяването. Като дете се преобличах непрекъснато и се преструвах, влизах в облик, създавах си персонажи. Чувствам се късметлийка тъй като съумях да запазя тази палавост в по-късните си години и я трансфорах в кариера. В специалност. Просто ми е мъчно да порасна. Родителите ми бяха доста огромна опора, само че нямаше по какъв начин да ме пуснат да се занимавам професионално с актьорска игра преди да навърша 12 години.

– Какво мислите за възхода на английските звезди в Холивуд?
– Америка почита английските актьори и това е ужасно. Аз сигурно съм облагодетелствана от това състояние. Тук изпълнителите от Острова са уважавани и получават голям брой благоприятни условия. Винаги съм приемала професионалната траектория на Кейт Уинслет за златен стандарт и ослепителен образец на тази динамичност. Тя съумя да стане една от най-прославените и сполучливи холивудски актриси, запазвайки чувството за театрална класа от сцените на Лондон.

– Тя ли е Вашата обичана актриса?
– Да. Тя и Мерил Стрийп. Двете имат безупречни филмографии и професионални репутации и са оставали азбучник с необикновено богати и вдъхновяващи функции. Те си образец в правенето на прецизни избори. Просто е необикновено по какъв начин съумяват да избират толкоз качествени сюжети, които се трансформират в прелестни филми. Ако моята кариера даже малко наподобява на техните след време, аз ще съм на седмото небе.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР