БВП на глава от населението във Венецуела през текущата година

...
БВП на глава от населението във Венецуела през текущата година
Коментари Харесай

5500% инфлация в тази държава

БВП на глава от популацията във Венецуела през настоящата година ще се свие с 10%, предвиждат от МВФ. За 2022-ра този % ще е 5%. Така Веценуела ще е единствената страна в Латинска Америка, която няма да регистрира растеж на стопанската система си през тази и идната години. Това ще е трета поредна година на спад, откакто през 2020 година стопанската система ѝ се срина с 30%. МВФ предвижда общо инфлацията през настоящата и 2022 година да доближи рекордните 5500%.

В същото време фондът увеличи прогнозите си за растежа на международната стопанска система за тази и идната години, обяснявайки това с нападателните разноски за стимулиране на Съединени американски щати и други богати страни, а също по този начин и с ускорение на процеса на имунизиране против ковид.

За 2021 година растежът на международната стопанска система ще е 6%, а не 5.5%, както беше планувано през януари. За 2020-та вследствие на пандемията тя се сви с 3.3%, отчитайки най-лошите резултати от времето на Великата меланхолия.

Движещите сили на международната стопанска система ще са Съединени американски щати и Китай. Очаква се стопанската система на Щатите през тази година да регистрира растеж от 6.4%, възстановявайки се до предкризисните си равнища. Икономиката на Китай ще регистрира растеж от 8.4% през тази и 8.1% през 2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР