Буйстващият индиец, заради когото извънредно бе приземен самолет на Еър

...
Буйстващият индиец, заради когото извънредно бе приземен самолет на Еър
Коментари Харесай

Буйстващият индиец ударил стюард и блъскал по вратата на пилотската кабина

Буйстващият индиец, поради който изключително бе партерен аероплан на " Еър франс ", е блъснал стюард и блъскал по вратата на командира на екипажа. Това стана ясно от брифинг на градската прокурорка на София Илияна Кирилова, Ивайло Ангелов от националното разследване и Теодор Чешмеджиев - шеф на полицията на летището.

 Самолет на Виж още

Ивайло Ангелов изясни, че индиецът почнал да буйства още с излитането на самолета. Влязъл в спор с останалите пасажери, до момента в който се стигнало до удара по стюарда.

" Мъжът е осъзнавал какво направил, въпреки че не се държал доста съответно в ареста. Не давал и рационално пояснение за държанието си. Разговорът вървял мъчно. Ще му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, както и ще бъде направена и европейска заповед за правна помощ, с цел да бъдат разпитани и останалите пасажери ", разясниха на брифинга.

Чужденецът е арестуван за 72 часа, като в понеделник ще му бъде пожелан непрекъснат арест, обезпечен му е длъжностен бранител, преводач, известено е и посолството на Индия.

Престъплението, за което е упрекнат, е тежко и планува от 5 до 10 години затвор.

" Вчера вечерта е получено известие по отношение на индийски жител, който е заплашил живота на полета от Париж за Делхи ", сподели Илияна Кирилова от Градска прокуратура.

" Повдигнато му е обвиняване, арестуван е за 72 часа. Делото като текст е подсъдно на НСС, добави тя. - Не става въпрос за разгулен случай по първични данни. "

" Държал се е надменно, жестоко, предизвикателно още от началото на полета. Сам е пътувал, към момента се обяснява дали е имал престъпно досие. Полетът е траял след свалянето на нападателния пасажер. Предстои издаването на европейска заповед за арест. Над нашето въздушно пространство е приключило действието, тъй че наша е отговорността. Не мога нито да потвърдя за терористичен акт, нито да отрека ", съобщи още тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР