Бутиците в мола удължиха намаленията за Черния петък, който тази

...
Бутиците в мола удължиха намаленията за Черния петък, който тази
Коментари Харесай

Черният петък не развълнува шопинг маниаците, намаленията едва 20%

Бутиците в мола удължиха пониженията за Черния петък, който тази година се падна на 26 ноември, през целия уикенд.

Въпреки това както отстъпките, по този начин и извършването на покупки беше доста по-вяло от предишни години, сподели инспекция на „ Телеграф “.

Купувачите бяха малко повече от нормално, само че липсваха тълпите от годините преди пандемията.

Вялите понижения ненапълно могат да се обяснят с обстоятелството, че доста от комерсиалните обекти, а и уеб сайтове за онлайн извършване на покупки, започнаха с промоциите за Черния петък седмица и дори повече преди самото му настъпване. И хората към този момент се бяха снабдили с каквото им е належащо и похарчили парите си още преди 26 ноември. Другата причина е, че рецесията удари по джоба на българите, чиято покупателна дарба драстично намаля с галопиращата инфлация.

В доста магазини за облекла и обувки пониженията на цените не бяха повече от 20%, което съвсем по никакъв метод не стимулираше интереса на купувачите. На доста места отстъпките не бяха отразени на етикета и клиентите трябваше категорично да питат коя цена е настояща.

Част от магазините за облекла примамваха с реклами за 40% отстъпка, само че вътре купувачите разочаровани разбираха, че това понижение се отнася единствено за обособени продукти – най-много най-непривлекателните. Мнозина се сблъскваха с този факт чак на касата, когато трябваше да платят доста по-висока сума от тази, която си бяха сметнали.

Не липсваха и подправени понижения. Магазин за долни дрехи да вземем за пример продаваше сякаш с 20% отстъпка лятна пижамка на цена 30 лв., в случай че през лятото тя струваше 25. За нелоялна процедура санкцията е от 3000 до 30 000 лв..

" Времената не са леки за наемателите в комерсиалния център, само че тази година има доста атрактивни предложения с до 70% понижения. Другата добра вест е, че акцията продължава и през уикенда, а при някои варира и през целия месец, " изясни пред Българска национална телевизия Антоанета Тенева, уредник на събития в търговски център във Варна. Свръхнаплив от клиенти не е имало, добави тя. Тенева уточни, че акцията за " Черен петък " в действителност слага началото и на коледното извършване на покупки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР