Бутан е една от най-препоръчваните държави за посещение през 2020

...
Бутан е една от най-препоръчваните държави за посещение през 2020
Коментари Харесай

Ето какво е да живеем в най-щастливата страна в света

Бутан е една от най-препоръчваните страни за посещаване през 2020 година от Lonely Planet, като аргументите за това са няколко. Бутан има освен прелестна природа, само че и доста топло, сърдечно и гостоприемно население.
 Lonely Planet, Бутан и най-хубавите дестинации за 2020 година
Това е страната на 2020 година

Накъде да се отправим следващата година

Може би повода да е такова е, тъй като бутанците се считат за едни от най-щастливите хора в света. Че по какъв начин другояче, когато цялото ръководство на страната е фокусирано върху щастието на нейните жители.

Основна цел на държавното управление е стремежът към благополучие на всеки жител. За да се потвърди черно на бяло какъв брой съществено приема държавното управление на Бутан щастието, то е залегнало в член 9 от Конституцията на страната.
 Снимка 462653

През 2008 година даже е основана държавна Комисия за всеобщо благополучие на хората (Gross National Happiness Commission), която си има собствен министър-председател. Така Бутан става единствената страна в света, в която има Министерството на щастието. Може би по тази причина в Бутан няма БВП, а има брутно национално благополучие.

Колкото и необичайно да звучи, истината е, че в тази планинска страна в Южна Азия толкоз доста се държи на това хората да са щастливи, че по време на всяко броене на популацията се задава един процедурен въпрос.
 Снимка 462652

И той е: " Щастливи ли сте ". Още по-страхотното в тази ситуация е, че съвсем 100 % отговорът е позитивен. По време на последното броене през 2005 година цели 45.2% от популацията отговорят, че са доста щастиви, 51.6%, че са щастливи и единствено 3.3% с " не доста щастливи ".
 Снимка 462651

Че по какъв начин другояче, като страната се грижи да няма апетит и престъпност и хората не знаят какво е война и беднотия. Ако всичко досега ни се коства нереално, ще продължим с шокиращата информация за тази като че ли излязла от приказките страна, като допълним с още няколко обстоятелството за метода на живот на бутанците. Там ловът е неразрешен и в действителност никой не убива животни. Това е повода най-малко 90 % от популацията да са вегетарианци.
 Снимка 462656

В кралство Бутан освен не се изсичат горите, само че и непрестанно се залесява. Там е неразрешен вносът на химически торове, по тази причина всичко, което пораства на тази земя, е екологично чисто. Бутанците разчитат напълно на храната и облеклата, които сами създават, по тази причина и е изцяло обикновено да забележим множеството локални, облечени в национлната им носия, написа The Guardian.
 Хонконг, Ванкувър, Сидни - най-скъпите градове, в които да живеем през 2020 година
Най-скъпите градове, в които да живеем през 2020 година

Не са по джоба на всеки
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР