Буря в чаша вода. Така служебният правосъден министър Крум Зарков

...
Буря в чаша вода. Така служебният правосъден министър Крум Зарков
Коментари Харесай

Зарков: Реакцията на БСП за служебните министри е буря в чаша вода

" Буря в чаша вода ". Така служебният правосъден министър Крум Зарков дефинира реакцията на Българска социалистическа партия. Ден по-рано да носи отговорност за дейностите на Зарков и на двамата други служебни министри – Весела Лечева (спорт) и Явор Гечев (земеделие). Макар че се разграничи министрите, Българска социалистическа партия няма да ги изключи от партията.

" Става дума за едно недоумение или неразбирателство, което ме учудва, тъй като го слушам от хора, които имат огромна политическа просветеност ", съобщи Зарков.

Той разяснява още, че по формулировка служебното държавно управление не е партийно и по тази причина никоя групировка не носи отговорност за него, а президентът, който го е назначил.

Зарков сподели още, че се е съгласил да поеме поста след диалог с президента Румен Радев и служебния министър председател Гълъб Донев. Имали среща, по време на която двамата го убедили, че знаят какво се случва и по какъв начин би трябвало да се работи.

" Със успокоение и подготвеност, която внезапно контрастира с нервността, която характеризира българския политически живот ", сподели той.

Служебното държавно управление ще приготви редица закони, които са основни за Плана за възобновяване, съобщи още Зарков. Той уточни, че по тематиката " Шенген " можело да се чака пробив и без работещ парламент. През септември ще има поредна инспекция за техническата подготвеност на страната ни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР