Бурното море нанесе сериозни щети по плажни ивици по Южното

...
Бурното море нанесе сериозни щети по плажни ивици по Южното
Коментари Харесай

Бурното море „изяде“ плажове по Черноморието, кораб потъна в Поморие


Бурното море нанесе съществени вреди по плажни линии по Южното Черноморие.

Огромни талази са разрушили защитните насипи на Северния плаж в Слънчев бряг, а водата е отнесла съвсем половината линия. На места вълните са стигнали съвсем до крайбрежната алея в курорта. Четири заведения на плажа са изпотрошени, а доста други са наводнени.

" Ситуацията беше доста тежка, вятърът доближи скорост 20 м/с, а вълнението на морето 4-5 бала, заради което защитните насипи не устояха ", обявиха от компанията - наемател на линията.

Подобно е ситуацията и с Южния плаж на Несебър. Морето е стигнало до хотелите на първа линия, а приземните им етажи са наводнени. Цялата плажна линия сега е под водата. Частично са разрушени три от заведенията.

В Поморие бурята потопи туристическия транспортен съд „ Кук “. Кметът на общината Иван Алексиев изясни, че притежателят е бил предизвестен по-рано, че корабът му не е укрепен и следва неприятно време.

" За жал, той не е реагирал. Снощи са го търсили към 3 - 4 пъти, също не е реагирал. Къса въжета, удря борда в пристанището, пука ръб, цялостни се с вода и потъва. Другата вреда е в рибарското пристанище. При превръщане напразно влиза една насрещна вълна, която събира лодките. За наслада, няма потънали, а единствено потърпевши. Цяла нощ там са работили всички от пристанището, моряци, притежатели на плавателни съдове ", изясни Алексиев.

Тежко остава ситуацията в Община Малко Търново. В няколко села няма електрическа енергия към този момент 24 часа.

Няма затворени републикански пътища в региона, ограничавания за тежкотоварни коли има за Ришкия проход и пътя Обзор – Слънчев бряг (12 т.) и за Дюлинския (3.5 т.)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР