Бургазлийка се видя в чудо от съжителството си бургаските роми

...
Бургазлийка се видя в чудо от съжителството си бургаските роми
Коментари Харесай

Крадливи цигани превърнаха живота на беззащитна жена в ад

Бургазлийка се видя в знамение от съжителството си бургаските роми в кв. "Победа ". От близо две години тя не може да спи умерено поради набезите на мургавите й съседи, оповестява "Флагман ".

Султанка Стратиева има унаследен парцел на ул. „ Петър Берон “ в бургаския квартал, където доминират ромите. Не живее непрекъснато там, тъй като се опасява всякога щом се наложи да остане сама. Изпитва същински смут, даже когато би трябвало да отиде до спирката, тъй като проблемите й са съвсем ежедневни.

„ Накъсаха битумните покривни керемиди на къщата ми, направиха големи дупки по стените, счупиха улуците, огънаха ламарината на гаражните порти, счупиха прозорците, нараниха дограмата, писаха и рисуваха по стените, оградата и вратите “, жалва се бургазлийката, която сега живее в Хасково.

Тя и фамилията и пробвали с всичко да запазят парцела си. Вместо стъкла поставили поликарбонат, присъединили и тревога, която била обвързвана със СОД. Но даже и това не помогнало.

„ Продължават хвърлянето на камъни по прозорците, виковете и ругатните през късните часове. Последната обстановка, в която изпитах боязън, бе, когато група роми, вървейки след мен, започнаха да приказват на висок звук.

Когато се изравнихме започнаха да се бутат, сякаш че си играят. Така се бутнаха в мен към 5-6 пъти. В такива моменти се усещам беззащитна. Ако се обадя на тел. 112, до момента в който дойдат служителите на реда, ромите ще се приберат в гетото и следствията са за мен “, изяснява още Султанка.

Тя е изпратила писмо до бургаската полиция, кмета Димитър Николов и Общинския съвет с молба за подпомагане. Вчера стана ясно, че към този момент са обезпечени общо 30 камери, които ще се инсталират точно в кв. Победа. Дали това ще реши проблемите на изстрадалата жена, следва да разберем.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР