Бургазлията Цанко Цанков ще пробва да подобри световен рекорд за

...
Бургазлията Цанко Цанков ще пробва да подобри световен рекорд за
Коментари Харесай

Цанко Цанков ще пробва да подобри световен рекорд за 12-часово плуване без прекъсване

Бургазлията Цанко Цанков ще опитва да усъвършенства международен връх за 12-часово плуване без спиране в 50-метров басейн. Тъй като мероприятието ще бъде осъществено за първи път в България, при сполучлива реализация то ще стане част от българската плувна история. Басейнът, в който Цанков ще се опита да усъвършенства международния връх се намира в Морската градина в Бургас.

Европейският и международен връх за 12-часово скоростно плуване без спиране в 50-метров басейн е 41 200 метра и принадлежи на състезателя Мартин Стрел (Словения). Поставен е на 7 октомври 1998 година в Женева, Швейцария. Събитието в Бургас ще е на 22 август. Началото на преплуването ще бъде обещано в 7.30 часа. То ще бъде осъществено в сходство с правилника на Световната Федерация по плувни спортове и Европейска Федерация по плувни спортове. Краят на мероприятието ще бъде даден тъкмо в 19.30 часа.

Входът на басейн " Флора " ще бъде свободен в този ден за фенове, спортисти, родители, представители на медиите, публични лица и фенове на плувните спортове, споделиха от пресслужбата на Община Бургас.

В цялата история на българското спортно и маратонско плуване, към сегашния миг няма регистриран опит за 12-часово плуване без спиране в 50-метров басейн, нито осъществен сполучлив подобен.
Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР