Бургазлии масово купуват лекарства от Турция. Всяка сряда или събота

...
Бургазлии масово купуват лекарства от Турция. Всяка сряда или събота
Коментари Харесай

Търсят евтино мехлем за брадавици в Турция

Бургазлии всеобщо купуват медикаменти от Турция. Всяка сряда или събота и неделя десетки фамилии прескачат до южната ни съседка или организирано- с рейс за един ден, или с персоналния си автомобил. Обикновено през уикендите се събират по 3-4 коли и дружно хората съчетават приятното превозване с потребното – пазарлък на перилни препарати, храна, облекла и естествено медикаменти. Врели и кипели в “круизите” настояват, че най- доста българите купуват от турските аптеки прахчетата против настинки. Например “Тайлол хот”.

Търсенето е поради преференциалната цена в Турция. В комшийските аптеки една опаковка с 12 сашета излиза 7 лв., до момента в който у нас е по- скъпа с 4.50 лв. и коства 11.50 лева

“Факт е, че едни и същи медикаменти са по-евтини в Турция. Справка – “Отривин Ментол”, “Аспирин на Bayer”, “Релпакс”, разясняват нашенци. И прибавят, че аптеките в Одрин и Лозенград работят и в неделя, имало и преводач, който приказва български и оказва помощ на клиентите.

Другите търсени илачи са болкоуспокояващи, мазило против брадавици и лек за гъбички по воктите, както и за пукнати пети.

Много издирван е и изчезналият у нас “Депо пеницилин” с отсрочено деяние, настояват хора, които всеки месец са на екскурзии в Турция. За да не се чака у нас, медикаментите за онкоболни постоянно се закупуват от Турция. Там всичко става по- бързо, настояват същите източници.

В тамошните аптеки българите търсят и по този начин наречените “генерици” и настояват, че са по- евтини и дори по- ефикасни. -“Дали това е по този начин, не знам. Със сигурност са по- евтини”, описват купувачи на генерици.

Това са медикаменти, които не са истински, а сходни на истинските, т.е. заместители. Генеричните медикаменти са с много по-ниска цена, от време на време в пъти, а заради тази причина са и по-достъпни за потребителите. Те са по-евтини и защотото разноските за тяхното произвеждане са по-малки, като не се отделят огромни средства за научна активност и основаване на нови молекули, изясняват експерти.

Конкретни образци, съгласно постоянно пазаруващите: да вземем за пример “Нурофен”-а, при съседите е съвсем на половин цена. Турският аналог “Супрафен”, е също доста добър и коства единствено 2.00 лири.

Лекарството “Дикломед”, което е аналог на нашите “Диклак” и “Диклофенак”, там е три лири, а мазилото 7 лири.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР