Бургаският окръжен съд остави в ареста 37-годишния Михаил Станчев обвинен

...
Бургаският окръжен съд остави в ареста 37-годишния Михаил Станчев обвинен
Коментари Харесай

Оставиха в ареста убиеца на бизнесмена Коста Николов в Слънчев бряг


Бургаският областен съд остави в ареста 37-годишния Михаил Станчев упрекнат в убийството на хазартния необут Коста Николов и стрелбата против Симона Тодорова в курорта Слънчев бряг. Стрелецът бе доведен в правосъдната зала при засилени ограничения за сигурност, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Бургас.

В правосъдната зала Михаил Станчев отхвърли да е желал да напусне рамките на България, а бил възнамерявал да се съобщи на граничен пункт Лесово.

В правосъдната зала стана ясно още, че след стрелбата, където са открити шест проектила от пълнителя на законно притежаваното оръжие, той се е качил в автомобила си и е отишъл до каса в която държал персоналните си движимости. Взел е от там чуждестранен паспорт и различен пълнител и презаредил оръжието си. На път за Лесово е разговарял по телефона с брат си, на който признал за осъщественото, след което е изключил телефона си. В правосъдната зала Михаил не даде разумно пояснение за стореното.

По думите му, не е подготвяно авансово, просто инцидентно е отишъл там, където е живяло момичето, видял е Костадин, стрелял е по него, по-късно момичето се появило. Михаил описа, че нямал спомен защо е стрелял по момичето, безапелационен бе бранителят на Михаил, юрист Красимир Кацарски, който е бранител на лицето едвам от през днешния ден. В късия си диалог с него Михаил признал за закононарушението.

Михаил Станчев е с чисто правосъдно минало, а законното оръжие имал, защото работел като защита на инкасо.

„ В разпита си е споделил, че бил пил нещо. Но кардинално той не използва нито алкохол нито опиати, сподели още юрист Кацарски. Тепърва обаче се чакат резултатите от експертизите, които ще уточнят има ли алкохол или опиум в кръвта на стрелеца от съдбовната нощ.

„ От доказателствата по делото се откриват двете изискуеми рискове, лицето да се укрие или да извърши друго закононарушение ”, сподели окръжният прокурор Георги Чинев.

По-късно Бургаският областен съд удостовери опасенията на държавното обвиняване и остави 37-годишния Михаил в ареста.

Късно нощес пък опитите на бургаските медици да разсънят от медикаментозна кома простреляната в главата 22 годишна Симона Тодорова бяха несполучливи. Състоянието на младата жена, станала жертва на ревнивост, към момента остава сериозно. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР