Бургаският окръжен съд остави за постоянно в ареста Михаил Станчев

...
Бургаският окръжен съд остави за постоянно в ареста Михаил Станчев
Коментари Харесай

Няма мърдане: Убиецът на хазартния бос и стрелец по Симона остава зад решетките! Момичето още е в кома!

Бургаският областен съд остави за непрекъснато в ареста Михаил Станчев – стрелеца, който умъртви предприемача Коста Николов и рани тежко приятелката му Симона Тодорова в курортния комплекс „ Слънчев бряг “. Според съдът дейностите на Станчев са били целенасочени, макар несвързаните му пояснения пред магистратите.

"Не съм пътувал към Лесово, с цел да напусна страната, а с цел да се предам. Бях с оръжие, без служебната си карта и знаех, че не мога да мина границата по този начин. Минах през Ямбол, само че не желаех да се предавам там, а ме беше боязън да се върна в Бургас, тъй като не знаех какво иска ми се случи. Реших да стигна до границата, тъй като считам, че е по-безопасно да се предам там. "

Така оправда бягството си от мястото на престъплението 37-годишния Михаил Станчев пред състав на Бургаския областен съд.

Адвокатът му Красимир Кацарски Михаил пък го отбрани като сподели, че подзащитникът му е работил в положение на афект, а преди убийството е пил, макар че по принцип не използва алкохол.

В залата стана ясно още, че общо шест патрона са открити по колата и тялото на убития притежател на казина, който бе разстрелян в мерцедеса си пред комплекс "Сън вилидж " в Слънчев бряг. След убийството Михаил взел от сейф всичките си документи, в това число и интернационалния си паспорт, както и втория пълнител на законния си револвер. Иначе не желал да бяга зад граница, а единствено да се съобщи...

В залата стана ясно още, че към револвера - законно притежаван "Макаров ", открит в колата на Станчев, е имало два пълнителя. Единият е бил с шест, а другият с осем патрона, което значи, че Михаил е презареждал оръжието.

Той обаче не можа да отговори на въпроса на арбитър Стефан Стойков по кое време тъкмо е направил това - дали незабавно след убийството или по време на пътуването си към границата.

Според "24 часа " момичето не може да бъде събудено от лекарите и остава в кома.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР