Бургаските рокери от „Хулиганс МС“ посрещат тази сряда в региона

...
Бургаските рокери от „Хулиганс МС“ посрещат тази сряда в региона
Коментари Харесай

Мощно рокерско шествие: „Хулиганите“ посрещат правнуците на Макгахан, съобщил на света за Баташкото клане

Бургаските рокери от „ Хулиганс Министерски съвет “ посрещат тази сряда в района най-мощната група от правнуци и родственици на известния американски публицист Джанюариъс Алойшиъс Макгахан, който с репортажите си за „ Дейли Нюз “ и „ Ню Йорк Хералд “, дава на света едни от най-ценните сведения от Баташкото кръвопролитие, написа Бургас инфо ".

Той е един от първите непознати публицисти, описал всички ужаси в страната след Априлското въстание. Благодарение на изобличителните свидетелства на Макгахан в Англия са били устройвани манифестации, на които били гласувани повече от 500 резолюции в поддръжка на българския народ. Организирали се доброволни комитети за събиране на помощи и изпращане на петиции до държавното управление.

14 родственици на журналиста, дал на света най-подробната история от събитията през 1876 година в България кацат през днешния ден на летище София. Групата обаче ще бъде още по-мощна, защото рода Макгахан ще бъде придружаван от български родолюбци, живеещи в чужбина и родното поделение на мото клуб „ Хайдути Министерски съвет “ в Чикаго, които са уредници на обиколката из българската история. Всички те ще тръгнат на обиколка с мощни мотори по стъпките на огромния публицист.

В спирките на правнуците Макгахан, които за първи път посещават България са включени Велико Търново, Елена, Перущица, Батак, Панагюрище, Клисура и Пловдив. На 7 юни бургаските елитни рокери от „ Хулиганс “ Министерски съвет ще бъдат хазаин на рода Макгахан на яхтеното пристанище в Свети Влас. Там ще бъде открита и паметна плоча на запечаталия българската история американски публицист.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР