Бургас. Започват засилени проверки на откритите басейни след края на

...
Бургас. Започват засилени проверки на откритите басейни след края на
Коментари Харесай

Бургас: Започват засилени проверки на откритите басейни след края на месец май

Бургас. Започват засилени инспекции на откритите басейни след края на месец май, оповестиха за Радио „ Фокус “-Бургас от РЗИ-Бургас и прецизираха, че инспекции на басейни на територията на област Бургас се правят целогодишно, само че поради това, че по-голямата част от тях работят сезонно, те се ускоряват след края на месец май. В края на 2017 година записаните плувни басейни са 668, от които 601 открити и 67 закрити.
През 2017 година са осъществени 1344 инспекции. Взети са 212 проби за химичен надзор, с осъществени 2120 проучвания и 414 проби за микробиологичен надзор, с осъществени 2070 проучвания. Нестандартни по химични индикатори са 66 проби. Отклоненията са по индикатори: перманганатна окисляемост, амониев йон, дейна реакция, нитрити, като максимален е броят на пробите не отговарящи по индикатор остатъчен свободен хлор. По микробиологични индикатори не дават отговор 4 проби. По-големият % ексцентрични проби при химичните индикатори спрямо микробиологичните се дължи на погрешно и некадърно дозиране, най-много на хлорните препарати от компаниите, поддържащи басейните, или презастраховане директно преди инспекцията на инспектора от страна на чиновниците на басейна.
За установени нарушавания са връчени 10 наставления на 10 обекта за осъществяване на хигиенични мероприятия. Съставени са 5 акта за некачествена стерилизация на водата в басейните.
Мария РУСЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР