Бургас. За втора поредна година Натали Георгиева, ученичка от 11

...
Бургас. За втора поредна година Натали Георгиева, ученичка от 11
Коментари Харесай

Бургас: За втора поредна година Натали Георгиева от ГРЕ“ Г. С. Раковски“ спечели първо място в националния кръг на олимпиадата по испански език

Бургас. За втора поредна година Натали Георгиева, ученичка от 11 клас от гимназията с проучване на романски езици в Бургас ГРЕ “ Г. С. Раковски “, се класира преди всичко в националния кръг на олимпиадата по испански език, състоял се през март във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Натали Георгиева разруши хегемонията на софийската испанска гимназия „ Мигел де Сервантес “ с безапелационните 95 точки от 100 вероятни. Това е следващо самопризнание за красивата и талантлива с голям брой гении Натали, която е щерка на видния държавник и някогашен общински консултант Йордан Георгиев. Тази година тя бе единствената 11-класничка от Бургас, класирала се и за националната олимпиада по български език и литература и зае място в топ 10 в страната. Преди дни Натали Георгиева бе в Брюксел по покана на евродепутата Светослав Малинов като победител в инициирания от него конкурс за есе „ Европейско междучасие “. Миналата година тя бе „ Ученик на годината “ в категория „ Хуманитарни науки “ в състезанието на Община Бургас и отличник за 10 клас в републиканската Олимпиада по испански език. Ученичката от бургаската испанска се класира и на трето място на националния кръг на конкурс по превод на живописен текст от испански на български език и получи премия за собствен роман и обосновка на годишната Национална философска конференция. В предишни години стигна три пъти до народен кръг на съревнование по британски, както до националните кръгове на олимпиадите по химия и история. „ Уча с схващане, в никакъв случай не се пробвам да го върша наизуст. Ако приказваме съответно за езиците, там постоянно диря логическа връзка сред думите (например посредством корена). Когато човек има задоволително богат речник, по-късно всичко е доста елементарно “ – споделя чаровната госпожица.
„ Точен образец за подражателство нямам, а имам един личен блян, който последвам. Искам един по-добър и обективен свят. Знам, че звучи като факсимиле, само че в наши дни в действителност е належащо “- откровена е Натали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР