Бургас. За първото тримесечие на годината отчитаме активен пазар в

...
Бургас. За първото тримесечие на годината отчитаме активен пазар в
Коментари Харесай

Добромир Ганев, Национално сдружение Недвижими имоти: За първото тримесечие на годината отчитаме активен пазар в България и по-конкретно - в Бургас

Бургас. За първото тримесечие на годината отчитаме деен пазар в България и по-конкретно - в Бургас. Това сподели пред публицисти Добромир Ганев, ръководител на Национално съдружие Недвижими парцели, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му за интервала се следи 20 % растеж на покупко-продажбите, публично регистрирани в Агенция по вписванията, а започнатото ново строителство в града също е с висок растеж – към 25 %. Издадените разрешителни за градеж в Бургас се усилват със 120 %, а разгънатата застроена повърхност е 70 000 кв м.
„ Това би трябвало да ни приказва единствено едно - има доста дейни купувачи на пазара, само че в това време предлагането се усилва, изключително за новото строителство. Потребителите би трябвало да бъдат деликатни в идващите месеци във връзка с новото строителство. Сериозната интензивност от страна на купувачите прави строителните бизнесмени също дейни, поради това вложителите би трябвало да бъдат деликатни. Това е наклонност за цялата страна ”, уточни още Ганев.
Според него Бургас е един деен пазар, защото притегля жители на други общини. По думите му предстоящите цени са сходни на тези от миналата година, с може би по-малък растеж, поради огромното предложение.
Мария ГЕОРГИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР