Бургас. В изпълнение на указанията на МОСВ за осъществяване на

...
Бургас. В изпълнение на указанията на МОСВ за осъществяване на
Коментари Харесай

РИОСВ-Бургас издаде принудителна административна мярка за преустановяване на строителството в местността „Поляните“ до Синеморец

Бургас. В осъществяване на напътствията на Министерство на околната среда и водите за реализиране на надзор на строителство в местността. „ Поляните “, с. Синеморец, общ. Царево, на 20.05.2022 г от РИОСВ-Бургас е осъществена нарочна инспекция на издадените административни актове.

Установено е, че актовете са издадени на съображение неверно декларирани от възложителите условия във връзка с техническата инфраструктура (водоснабдяване, канализация, път и др.). Обектите на техническата инфраструктура следва да се проектират и изградят преди построяването на обектите, които ще обслужват.

На 03.09.2021 година е издадена заповед от кмета на Община Царево, с която е въведена строителна възбрана на територията на с.Синеморец, общ.Царево, до трайното решение на открития проблем с канализацията на селото.

На 29.04.2022 година е издадена заповед от шефа на РИОСВ-Бургас за използване на насилствена административна мярка за неотложно прекъсване на осъществяваната активност по насипване и стабилизиране с каменна секта в поземлените парцели с идентификатори 66528.1.251, 66528.1.244, 66528.1.1, 66528.1.249 и 66528.1.274 по КККР на с.Синеморец, общ. Царево за създаване на временнен път за обезпечаване достъп до ПИ № 66528.1.271.

Обстоятелството, че до аграрен парцел с идентификатор 66528.1.271 по КК на с. Синеморец околност „ Поляните “ няма утвърден планиран и построен път за достъп, както и утвърдена проектирана и построена канализация с обезпечено филтриране, изисква да се наложи преустановителна насилствена административна мярка върху строителството.

Спирането на строителството е до осъществяване на съответните използвани процедури за техническата инфраструктура по реда на Глава шеста от Закона за запазване на околната среда, съвместени с процедури по член 31 от Закона за биологичното многообразие, в това число с отчитане на кумулативния резултат с други проекти, стратегии, проекти/инвестиционни оферти.

Незабавно са известени кметът на Община Царево и регионалният шеф на Област Бургас.
Предприети са дейности за връчване на насилствената административна мярка на възложителите по адрес на местоживеене, посредством органите на МВР-София.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР