Бургас. Трябва да се промени образованието спрямо динамиката, която се

...
Бургас. Трябва да се промени образованието спрямо динамиката, която се
Коментари Харесай

Евродепутатът Момчил Неков в Бургас: Трябва да се промени образованието от гледна точка на цифровизацията

Бургас. „ Трябва да се промени образованието по отношение на динамичността, която се следи в 21 век от позиция на цифровизацията, от позиция на уменията, които се търсят от бизнеса, защото в този момент има повече доктрина, а хората нямат умения ”. Това съобщи в Бургас евродепутатът Момчил Неков, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Основната цел на неговото посещаване тук бе да показа отчета си, на който е бил докладчик в Европейския парламент – „ Нова европейска стратегия за умения – благоприятни условия и провокации на национално и районно равнище ”. Сред участниците в кръглата масй бяха националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Николай Тишев, общинският ръководител на Българска социалистическа партия – Бургас Живко Господинов, регионалният ръководител на партията в Бургас Стойко Танков, общинският ръководител на Българска социалистическа партия – Айтос Милена Куртова-Радева, общинският ръководител на Българска социалистическа партия – Карнобат Аспарух Иванов, Христо Панайотов - помощник на офиса в Бургас на делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал, зам.-кметът по образованието в Община Сунгурларе Диана Гурева и регионалният ръководител на Българска социалистическа партия – Кърджали Милко Багдасаров.
Момчил Неков изясни, че има проблем с ранно отпадащите от учебно заведение деца. Според него задачата е този % да бъде под 10 %.
„ До 2011 година успяхме да стопим този % до 11, а в този момент още веднъж се повишава. В Европа има 70 млн. хора, които нямат съществени умения по четене и писане, както и по математическа просветеност. Целта на отчета ми е в държавите-членки на Европейски Съюз да се обърне внимание на уменията, които би трябвало да придобият хората, освен на знанията, тъй като знанията могат да бъдат усвоени отвред, в случай че имате точните умения. И бизнесът търси това – работа в екип, да можеш да работиш в динамична конюнктура ” – уточни Неков. Това, по неговите думи, съставлява цифровата просветеност и би трябвало да се върви в тази посока.
„ Това, че младежите имат смарт телефони и влизат в интернет, не значи, че са цифрово грамотни. Да си цифрово образован, значи да можеш да боравиш с информацията, която се дава в динамичния свят, т.е. да знаеш къде тъкмо да намериш избраната информация и да различиш мнението от обстоятелството. Това е главният проблем. Това, че някой ти е споделил мнение, не значи, че е реалност. Получава се доста огромно комплициране в интернет. Трябва да знаеш по какъв начин да боравиш най-точно с информацията ” – сподели Момчил Неков.
Според евродепутата нашите учители би трябвало да се преквалифицират, тъй като те също имат доста огромни провокации по какъв начин да образоват децата на цифрови технологии. Той добави, че учебните заведения имат цифрова инфраструктура, само че това не значи, че това оказва помощ на децата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР