Бургас. Шахматният турнир Акве Калиде“ ще се проведе за първи

...
Бургас. Шахматният турнир Акве Калиде“ ще се проведе за първи
Коментари Харесай

Бургас: „Акве Калиде“ отбелязва Международния ден на шахмата с турнир и награди

Бургас. Шахматният шампионат „ Акве Калиде “ ще се организира за първи път на 21 юли (събота) във връзка Международния ден на тази игра. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Организаторите от Шахматен клуб (ШК) „ Бургас-64 “ дават награден фонд от 1000 лева за спечелилите в шахматния блиц шампионат, който ще бъде проведен в седем кръга по швейцарска система. Записването за присъединяване продължава до 16:00 часа на 20 юли на адрес: [email protected] или на тел. 0899941257. Турнирът е открит, без такса за присъединяване при авансово записване. Желаещите да се запишат в деня на шампионата ще заплащат такса от 20.00 лв..
Организаторите туристически комплекс (ТК) „ Акве Калиде “ и ШК „ Бургас-64 “ са подготвили забавна стратегия за всички гости.
Само на този ден в туристически комплекс „ Акве Калиде “ ще бъде подредена галерия с скъпи колекционерски шахматни комплекти – дъски и фигури, непоказвани до момента пред аудитория. Посетителите ще могат да прегледат частна сбирка от комплекти за шах, съдържаща 120 експоната, и да се срещнат с нейния собственик.
От 13:00 ч. на същия ден всеки искащ ще може да премери уменията си в едновременен шахматен сеанс против майстора на спорта Марин Карадимов. Записването на искащи фенове и гости ще се прави на място и е гратис.
Успоредно със сеанса ще се организира Конкурс по решение на шахматни задания за възпитаници от първи до дванадесети клас. Интересни награди, предоставени от домакините от Търговска колегия „ Акве Калиде “, чакат младите спечелилите в състезанието.
Много занимателни и забавни обстоятелства от света на логическата игра ще научат гостите на шахматен шампионат „ Акве Калиде “. Те ще имат опция да тестват уменията си и против изкуствен интелект. За основаването, историята и още неоткритите комбинации на шахмата ще опишат най-хубавите ни експерти.
Церемонията по награждаване на спечелилите ще стартира от 14:00 ч.
Всички събития са отворени за свободно посещаване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР