Бургас сериозно набра скорост в последните години и сякаш заличи

...
Бургас сериозно набра скорост в последните години и сякаш заличи
Коментари Харесай

Защо си струва да посетим Бургас преди лятото?

Бургас съществено набра скорост в последните години и като че ли заличи изоставането си от Варна. Доста бургазлии биха споделили " Ние в никакъв случай не сме били обратно! ", само че истината е, че вторият по величина морски град у нас си коства да бъде посетен. При това отвън летния сезон. Асоциацията на Бургас единствено с плаж и море е неверна. Той е доста повече от това. Разбира се, наложително е да се отбием и лятото, само че в тази публикация ще ви разведем из другите забележителности на морския град. 
Между другото в реда на нещата е да отбележим, че в случай че гледаме транспортната съгласуваност, то ще забележим, че Бургас е доста по-достъпен от Варна. Независимо дали пътувате с автомобил, рейс или трен, пътуването ви ще бъде по-кратко и прелестно. Интересно е сравнението, че с кола от Стара Загора може да стигнете до Бургас за съвсем същото време както с трен (с експрес " Слънчев бряг " ). Ако началото на пътуването ви е от Южна България, то умерено можете да планувате и премеждие с БДЖ. Нека спрем с детайлите и да забележим какво ни чака на място! 
 За първи път в историята си Бургас има клуб по синхронно плуване За първи път в историята си Бургас има клуб по синхронно плуване
Бургас е прочут у нас, а и надалеч зад границите на България със мощните си школи по акробатика, художествена гимнастика, спортни танци...
Мисля, че няма смисъл да загатвам наложителното минаване през Морската градина, плажа и кея. Това са измежду първите три неща, които да си подарим като панорама и прекарване. След това с чаша кафе в ръка продължаваме с музеите. Първата спирка измежду тези обекти е етнографският музей, който се намира в центъра. Бях доста впечатлен от другите национални носии от краищата на района. 
Втората спирка ще бъде уязвимост за всички фенове на българската литература - домът-музей на Петя Дубарова. Там можем да забележим пресъздадена нейната персонална стая и ревю на нейното творчество. След това се насочваме към природонаучния музей, който крие богато многообразие от зали - от влечуги и инсекти до нови заселници. Други две наложителни спирки за феновете на историята са археологическяит и историческият музей (два обособени са). 

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР