Бургас. Презентация Магия и наука – необичайните кулинарни превъплъщения на

...
Бургас. Презентация Магия и наука – необичайните кулинарни превъплъщения на
Коментари Харесай

Бургас: Рецепти от литературни шедьоври представиха ученици от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“

Бургас. Презентация „ Магия и просвета – необикновените кулинарни превъплъщения на храната “ отдадена на кулинарни предписания от литературни шедьоври показаха възпитаници от 12 клас на Професионална гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Разделени в пет тима по двама възпитаниците на бургаската гимназия под управлението на своите преподаватели, подготвиха приказни „ плодови тарталети “ по Братя Грим, плодови пастички на Пипи дългото чорапче, ванилови кексчета а ла Александър Дюма, обичаните джинджифилови бисквитки с шоколад на Тюдорите а ла Филипа Грегъри и питки със сирене по Лев Толстой. Гости на събитието бяха народните представители Ивелина Василева и Ася Пеева, Веселин Пренеров – общински консултант и публицист, Веселина Таралова – шеф на „ Образование и демографски въпроси “ в Община Бургас, Тодор Стамболиев – омбудсман за община Бургас, Иван Иванов – ръководител на Бургаска туристическа камара, Мария Бенчева – шеф на Регионална библиотека „ Пейо Яворов “ Бургас, госпожа Марина Бошнакова – бизнесдама и притежател на „ Мастерхаус “, Борис Минчев – шеф на хотел „ Аква “, представители на бизнеса и медиите. Поздравителен адрес беше изпратен от старши комисар Калоян Калоянов – шеф на ОДМВР – Бургас и Росица Темелкова – Председател на Окръжен съд – Бургас. Домакините от получиха подарък от националният представител Ивелина Василева, с който да обогатят учебната библиотека – книги с предписания от обичайна българска кухня и кулинарните препоръки на Гордън Рамзи. Гости останаха впечатлени от професионалните умения на преподаватели и учениците и споделиха, че до момента не са участвали на сходно събитие. Те показаха предпочитание това забавно събитие начало да бъде продължено и в бъдеще и да се прерастне в по – огромен темперамент, с цел да покаже на бургаската общност високия професионализъм, творчеството и уменията както на учениците, по този начин и на техните учители. Презентацията „ Магия и просвета – необикновените кулинарни превъплъщения на храната “ е част от празничната стратегия, с която Професионална гимназия по туризъм проф. доктор Асен Златаров “отбелязва 60 години от основаването си. Празничните събития под мотото „ 60 година Професионална гимназия по туризъм проф. доктор Асен Златаров “ – просветителна институция в професионалното образование в България “ отдадени на юбилея ще подчертават върху професионалните умения и артистичните гении на възпитаниците на гимназията.
Професионална гимназия по туризъм „ Проф. Д-р Асен Златаров “ е основана през 1959 година като Техникум по публично хранене, с шеф – Фоти Маринов Неделчев и за своите 60 години учебното заведение почтено пази мястото си на просветителна институция създаваща експерти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР