Бургас. Предпремиерата на новия филм на Виктор Божинов - Голата

...
Бургас. Предпремиерата на новия филм на Виктор Божинов - Голата
Коментари Харесай

Предпремиера на филма „Голата истина за група Жигули“ предстои в Бургас на 12 април

Бургас. Предпремиерата на новия филм на Виктор Божинов - „ Голата истина за група „ Жигули “ - ще бъде на 12 април т.г. в Бургас. Това оповестиха от Община Бургас . Хората от града ще имат привилегията да го гледат още преди той публично да се появи в киносалоните на страната. Ключови фрагменти от кино лентата са снимани точно в Бургас.

Продуцент на „ Голата истина за група „ Жигули “ е Кръстьо Ламбев, а сценаристи Ваня Николова и Нели Димитрова. Филмът споделя за група забравени музиканти, майсторски изиграни от Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов - Фицата, Лилия Маравиля, Герасим Георгиев - Геро и Димитър Рачков. Основните фотоси бяха предишното лято в Бургас. Звездният актьорски състав включва още Август Попов, Параскева Джукелова, Илиана Лазарова, Климентина Фърцова, Мая Бежанска, Николай Урумов и други

Филмът е финансиран от Националния кино център, а Община Бургас също поддържа логистично и финансово основаването му.

„ Голата истина за група „ Жигули “ включва общо 6 авторски песни на Петър Дундаков и Жоро Георгиев („ Остава “). Парчетата са модерна интерпретация на рок музиката от края на 80-те и пресъздават творчеството на група „ Жигули “, основана по сюжет в онази ера. Текстът на всички песни, както и на първия сингъл „ Няма да е през днешния ден “ към саундтрака на кино лентата, са на бургазлията Ивайло Вълчев.

Ударен разговор, комични обрати и мощна актьорска игра изпращат феновете в историята на някогашните музиканти, които се разделят преди повече от 30 години. Изглежда че няма нищо, което да ги събере още веднъж, само че един прелестен ден, съвсем принудително, те са принудени да застанат още веднъж един до друг. Двигател е някогашният водач на групата (Михаил Билалов), който незабавно търси пари, с цел да изпрати щерка си (Климентина Фърцова) в музикална академия в Лондон. Творческите вражди и недоизказаните усеща в някогашната тайфа би трябвало да останат в предишното, единствено че с всеки минал ден задачата наподобява все по-невъзможна.

За бургаската предпремиера се плануват две прожекции - на 12 април (понеделник), от 18.00 и 20.00 часа в Културен дом на нефтохимика. Билетите са на цена 15 и 20 лева и могат да бъдат закупени на каса „ Часовника “ от 7 април т.г.

Прожекциите ще се осъществят при 30 % претовареност на залата, според издадената заповед и при съблюдаване на всички наставления на здравното министерство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР