Бургас посреща първите морски туристи. Необичайно рано беше даден символичен

...
Бургас посреща първите морски туристи. Необичайно рано беше даден символичен
Коментари Харесай

Ранен морски сезон: Първите туристи пристигнаха в Бургас

Бургас посреща първите морски туристи. Необичайно рано беше даден алегоричен старт на сезона с първия постоянен полет с туристи на бургаското летище.

С полет от Варшава 173-ма души бяха публично посрещнати на летище Бургас с воден салют и алегорични дарове за " добре пристигнали ". Сезонът се открива към месец по-рано по отношение на предходната година. От летището чакат доста по-силен сезон това лято.

Отбелязват и една забавна наклонност - изменила се е пропорцията чартъри и постоянни полети, като сега тя е 50 на 50, тъй като доста самолетни компании са изменили своите чартърни линии в постоянни. Туристите, които дойдоха през днешния ден, чакат да си изкарат една хубава отмора, като част от тях са пристигнали в България, с цел да си купят парцели.

Магдалена, екскурзиант от Полша: " Аз за пръв път съм тук. Ще прекараме 5 дни, дружно с майка ми. Според мен не е рано за отмора тук. Идвам от Майорка, Испания, където е 25 градуса, само че и тук е добре, всяко време е положително за отмора ".

- Ние ще останем тук единствено за 7 дни, дружно със брачна половинка ми. От Бургас отиваме към Свети Влас. Идвам с желанието да си купя апартамент тук.

Роберт, екскурзиант от Полша: " Всяка почивка пристигам тук. Много ми харесва ".

" Стартираме с полети за Полша, за Словакия, на следващия ден прибавяме Австрия, вдругиден и Литва. Повече полети тази година, спрямо предната. Възстановяването върви, към момента постепенно, само че догонваме лека бавно равнищата от 2019 година Смятам, че ще бъдем на към 67% от равнищата на 2019 година ", съобщи Георги Чипилски, шеф на Летище Бургас.

Част от първите туристи ще посетят и остров Света Анастасия край Бургас, където също по-рано се открива летния сезон.

Вижте повече в директното включване на Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР