Бургас. Почистване бреговете на езерото Вая“ в района на кв.

...
Бургас. Почистване бреговете на езерото Вая“ в района на кв.
Коментари Харесай

Почистване бреговете на езерото „Вая“ в района на кв. „Горно Езерово“ в Бургас ще се проведе на 18 април

Бургас. Почистване крайбрежията на езерото „ Вая “ в региона на кв. „ Горно Езерово “ ще се организира на 18 април. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Бургас Рафи Янчев, ръководител на Сдружението на рибарите „ Бургаски езера “ и уредник на акцията.

Сборният пункт е площадът в квартал „ Горно Езерово “, а началото е от 11.00 часа. „ Тогава ще тръгнем, с цел да стигнем до мястото, което сме определили за разчистване. Осигурили сме всичко належащо за участниците – ръкавици, чували и маски, а те би трябвало да носят само по-работни облекла и положително въодушевление. Не е нужно и авансово записване “, уточни Янчев.

В края на предходната седмица сдружението провежда и друга самодейност – велопоход „ Вая “, в която се включиха над 80 души. Освен забавление и откриване естествените дадености на региона, събитието имаше и за цел да се открият и маркират секторите, където са се образували сметища.

„ Във велопохода се включиха както спортисти, по този начин и фенове. Идеята беше да обединим двете занимания – към колоезденето и към риболова, както и да срещнем повече хора с новото ни приложение, което служи за отбелязване на мощно нечистите места. Идеята е по-късно тези сектори да бъдат почистени – било с наши старания, или с тези на други организации или институции “, разясни Рафи Янчев.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР