Бургас. По традиция в навечерието на празника на Бургас -

...
Бургас. По традиция в навечерието на празника на Бургас -
Коментари Харесай

Награждават на специална церемония най-добрите ученици в Бургас

Бургас. По традиция в навечерието на празника на Бургас - Никулден, най-хубавите бургаски възпитаници ще бъдат наградени за постигнатите значими триумфи през годината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .

Церемонията стартира на 4 декември, сряда, от 09:00 часа в Аулата на Бургаския свободен университет и ще продължи и идващия ден. Кметът на Бургас Димитър Николов ще отличи всички възпитаници, носители на призови награди от национални и интернационалните олимпиади, надпревари и състезания.

Тази година ще бъдат наградени 26 деца от 13 детски градини, 847 възпитаници от начален, прогимназиален и гимназиален стадий на обучение и 31 тима от 38 учебни заведения.

Всички деца са се класирали преди всичко на национални или интернационалните олимпиади, надпревари и състезания, извършени на територията на страната, и на I-во, ІІ-ро или ІІІ-то място на интернационалните съревнования отвън България.

Заедно с тях ще бъдат наградени и 236 изявени учители, които са подготвили надарените деца и възпитаници на град Бургас.

Заради огромния брой отличени деца церемонията ще продължи на 5 декември от 13 часа в зала " Атриум " на БСУ. Тогава ще бъдат оповестени и спечелилите в анкетата " Ученик на годината. " Номинациите са в категориите " Математика и естествени науки " - І-VІІ клас; " Математика и естествени науки " - VІІІ - ХІІ клас; " Изкуства " - І-VІІ клас; " Изкуства " - VІІІ - ХІІ клас; " Хуманитарни науки ".

За първи път тази година ще бъде връчена премия " Абсолвент на годината ". Тя се присъжда на лекар Иван Вълкадинов. Младият бургазлия се дипломира с цялостно отличие от Варненския медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов ", за което бе почетен с влиятелната премия " Златен Хипократ ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР