Бургас. Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа турския

...
Бургас. Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа турския
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа турски гражданин, обвинен в контрабандно пренасяне на златни накити

Бургас. Окръжна прокуратура-Бургас задържа за период до 72 часа турския жител О.С. Той е упрекнат за това, че незаконно пренесъл през границата на страната артикули за търговски цели в огромни размери – златни украшения, цигари, парфюми и тоалетни води от разнообразни търговски марки. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас . Стоките са били укрити във фабрична празнина на рейс. Престъплението е осъществено на 2 юни 2021 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Малко Търново ". То е квалифицирано по член 242, алинея 1, б. „ д “ от Наказателен кодекс. Контрабандните артикули са открити с помощта на отличните дейности на митническите чиновници, направили инспекция на транспортното средство.

По време на следствието е открито, че обвиненият е управлявал рейса, с който са транспортирани контрабандните артикули. Той и пасажерите са оповестили в зоната за митнически надзор, че нямат нищо за обявление. При последвалата щателна митническа инспекция, в това число със профилирана рентгенова инсталация, митническите чиновници откриват във фабрична празнина до резервоара на рейса укрита полиетиленова торба, цялостна с бижутерски произведения, разпределени в пет пакета, обгърнати с тиксо. Общото тегло на откритите златни пръстени, медальони, гривни, брошки и обеци е 1.257 кг, а цената им възлиза на 105 666 лв.. По време на инспекцията са открити и недекларирани 59 броя парфюми и тоалетни води с обозначения на световноизвестни търговски марки, както и 600 къса (30 кутии) цигари без акцизен бандерол.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР