Бургас. Община Поморие въвежда спешни енергоспестяващи мерки. Това съобщиха от

...
Бургас. Община Поморие въвежда спешни енергоспестяващи мерки. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Община Поморие въвежда спешни енергоспестяващи мерки

Бургас. Община Поморие вкарва незабавни енергоспестяващи ограничения. Това оповестиха от Общината . Оттам показват, че считано от през днешния ден уличното осветяване в Поморие и всички останали обитаеми места ще свети през един дирек. През идните месеци осветлението ще се включва в 17.15 часа и ще се изключва в 07.15 часа.

Пълният текст на наредбата е следният:

Уважаеми съграждани,

Във връзка с фрапантното повишение цената на електрическата енергия и извънредно високите сметки за улично осветяване, които се постанова Община Поморие да заплаща, както и неангажираността на страната да помогне в тази сложна обстановка, кметът Иван Алексиев разпореди предприемането на незабавни дейности за ограничение потреблението на електрическа енергия, а точно:

Считано от през днешния ден, 18 януари 2022 година, уличното осветяване в Поморие и всички останали обитаеми места ще свети през един дирек (през една лампа). Възложено е на компанията, поддържаща уличното осветяване, да приведе този режим на деяние до края на седмицата, за цялата община. През идните месеци осветлението ще се включва в 17.15 часа и ще се изключва в 07.15 часа.
В Общинска администрация – Поморие се стопира потреблението на климатичната система и всички типове ел.уреди за отопление.

За всички спортни клубове и танцови сформира, употребяващи общински здания ще бъдат направени рекомендации за по-икономично прилагане на климатиците и други ел. уреди за отопление.
Предоставяме на Вашето внимание информации за потреблението на ел.енергия в kWh, в лв., както и за цената на ел.енергия на 1 kWh, от които е видно, че за м. декември 2020 година сметката за ток на община Поморие е 68 705 лева, а за м. декември 2021 година тя е 183 211 лева, при по-ниско ползване. Това постанова и предприемането на незабавни ограничения, за които авансово се извиняваме на жителите на община Поморие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР