Бургас. Община Бургас спечели първото място сред общините, които взеха

...
Бургас. Община Бургас спечели първото място сред общините, които взеха
Коментари Харесай

Община Бургас: Бургас зае първо място сред общините в „Екорали България 2018“, асът Стоян Апостолов връчи купата на кмета

Бургас. Община Бургас завоюва първото място измежду общините, които взеха присъединяване в шестото подред издание на „ Екорали България “ за електрически транспортни средства и коли, задвижвани от различни сили. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В генералното класиране бургаският екипаж, формиран от автомобилните асове Стоян Апостолов и Павлина Апостолова, и състезавал се с общинския електрически автомобил КИА СОУЛ, зае влиятелното 6-то място.
Именитите и опитни рали състезатели се срещнаха с кмета Димитър Николов, с цел да му връчат влиятелната купа от „ Екорали България “ и опишат за ексцентричната конкуренция.
Те обявиха, че маршрутът е бил от София през Искърското дефиле до Вършец и назад. В ралито са взели участие общо 19 коли – 17 електрическия автомобил и 2 хибрида, измежду които е имало няколко общини – Столична, Габрово, Велико Търново и непознати екипажи – френски с Рено ЗОИ, испански с БМВ i3, италиански и 2 чешки с Тесла S. Останалите български екипажи са били с Тесла, КИА, Фолксваген, Нисан, Хюндай и Тойота.
Французите Дидие Малга и Ан Бонел с Рено „ Зои “ са оглавили крайното класиране. В конкуренцията взел присъединяване и международния първенец от 2017-та година Валтер Кофлер от Италия с Тесла Модел S.
Състезателите показаха, че „ Екорали България “ е кръг от Световната Е-регулаторна купа на ФИА (FIA E-Rally Regularity Cup) и не е скоростно съревнование, при което се гони минимално време и оптималната скорост. Етапите, наречени регулаторни проби, през които минават колите, се карат по пътна книга за тъкмо време и допустимо най-ефективно като разход на сила.
Електрическият автомобил марка КИА СОУЛ, който взе участие в екоралито, е част от закупените два електрическия автомобил през 2017-та година от Община Бургас посредством привлечено финансиране от Националния поверителен екофонд. Последните години Община Бургас от години следва политика за поощряване потреблението на щадящ околната среда превоз, в подтекста на световните климатични промени и напъните за последователно ограничение използването на фосилни горива – петрол, газ, въглища.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР