Бургас. Община Бургас изгражда нов социален център, в който ще

...
Бургас. Община Бургас изгражда нов социален център, в който ще
Коментари Харесай

Бургас: Общината изгражда нов социален център за хора с тежки увреждания

Бургас. Община Бургас построява нов обществен център, в който ще се поставят грижи за хора с тежки увреждания. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Едновременно с това обществените служащи ще оказват поддръжка и на фамилиите на лицата в неравностойно състояние.
Социалното заведение ще има потенциал за обслужването на 30 души. В него ще се прави консултация, терапия, рехабилитация, почасови и дневни услуги и превозване от вкъщи до центъра или здравно заведение.
Хора с тежки увреждания ще може да бъдат настанявани в центъра за интервал от 14 дни в границите на една календарна година. По този метод околните на болните хора ще имат опцията да пътуват или да се заемат с решаването на други ежедневни въпроси.
За основаването на центъра ще бъдат употребявани съществуващи общински пространства в комплекс " Братя Миладинови ". Те ще бъдат реконструирани и оборудвани за осъществяването на нужните услуги. В центъра ще има обособени дневна стая за дейни занимания, санитарни пространства и стаи за личен състав, кухня за подготвяне на храна, медицински кабинет, кабинет на психолог, ателие за арт терапия и зала за самостоятелна работа.
За осъществяването на другите типове услуги в новото обществено заведение ще бъдат наети 11 души, които ще се грижат за хората с увреждания. Те ще минат особено образование за надграждане на професионалната им подготовка.
Община Бургас ще построи новия център по план. Наименование на плана - " Развитие на нови интегрирани услуги в Център за сложна поддръжка на лица с увреждания на територията на община Бургас ".
Изпълнява се по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ",
Приоритетна ос " Намаляване на бедността и поощряване на общественото включване " по процедура " Подкрепа за лицата с увреждания "
" Развитие на нови интегрирани услуги в Център за сложна поддръжка на лица с увреждания на територията на община Бургас ". Той се извършва по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ", Приоритетна ос " Намаляване на бедността и поощряване на общественото включване " по процедура " Подкрепа за лицата с увреждания ".
Подробности за плана показаха на конференция шефът на дирекция " Социални действия, опазване на здравето и спорт " Мая Казанджиева и екипът, който ще работи за неговото осъществяване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР