Бургас. Образователната програма на РИМ-Бургас Опознай Бургас и Бургаския край“

...
Бургас. Образователната програма на РИМ-Бургас Опознай Бургас и Бургаския край“
Коментари Харесай

Бургас: Публична лекция на тема „Християнските монети в Ахтополското сребърно съкровище “ ще се проведе в Историческия музей

Бургас. Образователната стратегия на РИМ-Бургас „ Опознай Бургас и Бургаския край “ продължава този петък – 23 март с лекцията „ Християнските монети в Ахтополското сребърно богатство (1977 г.) “. Автор е Мирослав Класнаков от Археологическата експозиция в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
Ахтополското сребърно богатство е намерено инцидентно през 1977 година в местността „ Зигрите ”, ситуирана северозападно от центъра на гр. Ахтопол. На 20 октомври същата година е прибрано в Бургаския музей.
Съкровището се състои от разнообразни предмети за декорация и четиристотин петдесет и две сребърни монети – 100 и единадесет християнски и триста четиридесет и една ислямски, с общо тегло към 2 кг. Те са отсечени от 14 разнообразни страни или държавни обединявания, на 5 континента – Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка, в над 42 разнообразни монетарници.
За всички фенове на нумизматиката Бургаският музей предлага богат избор от реплики на монети, съпроводени от документ за генезис.
Публичните лекции са всеки петък от 16:00 часа, в Изложбената зала на Историческия музей в Бургас (ул. „ Лермонтов “ 31 – вход от ул. „ Георги Кирков “).
Входната такса за лекциите е преференциална. Цената за възрастни е 2 лева, а за учащи и пенсионери – 1 лева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР