Бургас. Нарушенията по Южното Черноморие са намалели. Това каза министърът

...
Бургас. Нарушенията по Южното Черноморие са намалели. Това каза министърът
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Нарушенията по Южното Черноморие са намалели

Бургас. Нарушенията по Южното Черноморие са намалели. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова пред публицисти в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ По отношение на сигурността има много сериозен спад на закононарушенията като обири и грабежи. Като цяло нарушаванията са относително по-малко спрямо предходния летен сезон. Надяваме се това да бъде по този начин и през идващия туристически сезон - 2020 година “, добави министър Ангелкова. По думите й за месеците юни и юли България са посетили 2 700 000 задгранични туристи, като се следи спад в границите на 3.5%. „ Тези данни са много по-малко спрямо рекордната 2017 година, тогава имахме растеж от 19.8%. Тенденцията да запазим България като разпознаваема и устойчива дестинация ще продължим и за идната година. Поискали сме и са обезпечени 15 млн. лв. за реклама “, разясни Николина Ангелкова. Тя съобщи, че следва в границите на 2 седмици да се разгласят изискванията на самата процедура, защото не става въпрос за подкрепяне на чартърни полети, а за поощряване на проведения туризъм през рекламата, тъй че да идват повече туристи, които да отсядат в местата за настаняване, регистрирани по Закона за туризма.
„ В област Бургас като цяло картината във връзка с туристите е по-благоприятна в сравнение с в областите Варна и Добрич. Тук се следи много сериозен растеж на българите, които са пренощували, което доста компенсира по-малкия брой нощувки, които са осъществени от чужденци “, посочи министър Николина Ангелкова. По думите й Слънчев бряг още веднъж води класацията по брой задгранични и български туристи и брой осъществени нощувки. 20% от приходите от туризъм се обезпечават от курорта Слънчев бряг и за интервала юни и юли все още постъпилите доходи от интернационален туризъм са над 1.2 милиарда лв..
Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи, че нарушаванията са по-малко и морето е станало по-чисто. „ Тази година мъртвите делфини са 42, а предната година бяха 70, а по-предната бяха към 80, което значи, че и там отрицателната наклонност е обърната назад. Агенция „ Пътна инфраструктура “ подсигуряваха, че за идващото лято по пътя Бургас – Слънчев бряг ще се пътува по четирилентов път “, добави Николов. Той акцентира, че тази година няма установено нито едно тежко закононарушение по Южното Черноморие.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР