Бургас. Напредва изграждането на новия корпус на Средно училище (СУ)

...
Бургас. Напредва изграждането на новия корпус на Средно училище (СУ)
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Напредва изграждането на новия корпус на СУ „Св. св. Кирил и Методий“

Бургас. Напредва построяването на новия корпус на Средно учебно заведение (СУ) „ Св. св. Кирил и Методий “. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . Той уточни, че към този момент са сложени пилоните и сега се поставя основата на постройката, в която ще се обитава физкултурния салон на учебното заведение. Към него ще има обособени съблекални и санитарни възли, съобразени за хора в неравностойно състояние.

" Новият корпус ще бъде на две равнища и в него с изключение на физкултурен салон, ще има съблекални, мултифункционална зала и профилиран кабинет. Той ще бъде обвързван към главната постройка на учебното заведение с топла връзка, а настрана от нея ще има и два независими входа. Сградата на физкултурния салон е със застроена повърхност от близо 350 кв. м ", добави кметът.

По думите му на партерния етаж преди физкултурния салон ще има пространно предверие, стълбище и асансьор за хора с увреждания, които ще водят към втория етаж.

" На него ще бъдат ситуирани предверие с опция за образуване на изложбено пространство и образователни занятия по изобразяване, мултифункционална зала, която ще се разделя на две по-малки и профилиран кабинет за потребностите на учебното заведение. Там ще има още покривна градина, която ще дава опция и за класна активност навън. Топлата връзка сред новата сграда и учебното заведение ще бъде от втория етаж на съществуващата постройка на СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, а на покрива ще има опция да се инсталират фотоволтаици за енергийните потребности на постройката ", добави Димитър Николов.

Той добави, че посредством закалено стъкло с вградено декоративно фолио ще се сътвори резултат за цветово оживление на фасадата и препращане към писмеността. " Изгледът на новия корпус ще бъде в синхрон със стила на постройката на най-старото бургаско учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “, издигнато през 30-те години на предишния век ", сподели още Димитър Николов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР