Бургас. Над 500 участници ще се включат в първите маскарадни

...
Бургас. Над 500 участници ще се включат в първите маскарадни
Коментари Харесай

Бургас: Над 500 участници ще се включат в първия „Фестивал на маскарадните игри, народното и художествено творчество” в града

Бургас. Над 500 участници ще се включат в първите маскарадни игри в Бургас, под наслов „ Фестивал на маскарадните игри, националното и художествено творчество ”. Това сподели пред публицисти Диана Цинцарска, ръководител на Сдружението с нестопанска цел „ Българско е “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Бургас . Събитието ще се организира от 19 до 21 октомври и е в партньорство с община Бургас.
По думи на Цинцарска фестивалът е плануван в границите на три дни, като главният фокус ще бъде върху маскарадните игри. В петък, рано сутринта, ще стартира подреждането ревю на български производители, всевъзможни произведения- художествени и занаятчийски от цяла България. Ще има маски от керамика, дърво, вълна кожи и всевъзможни материали “, сподели още Цинцарска.
Тя означи, че формалното разкриване на маскарадните игри ще стартира с къса стратегия от читалищата в кв. „ Меден Рудник “ и кв. „ Долно езерово “ на 19 октомври,в 16.00 часа. Във фестивала ще вземат участие общо 12 групи и към 500 души.
В събота, в 10.30 часа, пред постройката на Община Бургас ще стартира дефилето на Маскарадните игри, което ще минава от Община Бургас към площад „ Тройката “, а в 11.00 ще стартира представянето на маскарадните групи.
„ Различно на нашия фестивал е, че групите, които вземат участие са главно поканени от уредниците. За висока художествена стойност сме подбрали групи от съвсем всички етнографски региони – Шумен, Варненско, Старо Загорско, Ямболско и всички сформира от Бургаска област, които са откликнали да вземат участие “, зави организаторката.
По думите на Цинцарска ще има очакван бранш с обичайни храни, в който ще се показват български компании с постоянна санитарна документи и да търгуват със своите артикули. „ През третия ден на сме планували занимания за най-малките, тъй че родителите ще могат да доведат своите деца “, сподели още тя и добави, че децата ще имат за задача да нарисуват маска, ще имат опция да се занимават с глина и с други занимания.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР