Бургас. На 23 април отбелязваме Световния ден на книгата и

...
Бургас. На 23 април отбелязваме Световния ден на книгата и
Коментари Харесай

Бургас: В Световния ден на книгата и авторското право ще бъде организирано четене на текстове от романа Аз още броя дните в автобуси от градския транспорт

Бургас. На 23 април означаваме Световния ден на книгата и авторското право. По този мотив Читалище " Изгрев 1909 " ще показа романа " Аз още броя дните ", победител в състезанието " Ръкописът " на Българска национална телевизия 1, в границите на шестото издание на самодейността " Четем дружно една книга ". Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Над 2000 поданици на Бургас, пътуващи на тази дата в рейсовете по линии Б1, Б2, 11 и 12, ще получат от доброволци листовка с текстове от романа на Георги Бърдаров. Отбелязването ще приключи в зала " Георги Баев " на КЦ " Морско казино ", където от 18.30 часа създателят ще бъде показан от своя сътрудник Радко Пенев.
Идеята в един ден един град да чете една книга датира от 1998 година. За първи път тя се осъществя в Сиатъл, Съединени американски щати. Моделът " One city, one Book " е прочут още в Германия, Англия и Ирландия.
През 2013 година национално читалище " Изгрев 1909 " - Бургас за първи път приложи тази добра процедура и показа младия публицист Явор Веселинов, последван от носителката на влиятелни български награди за литература Керана Ангелова, Радослав Гизгинджиев с трилогията РАЙ, бургаския фантазьор Янчо Чолаков и създателя на " Ритуалът " Радко Пенев.
Събитието се осъществя с поддръжката на Община Бургас, " Бургасбус " ЕООД и книжарница " Ciela Books ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР