Бургас. Митнически служители на Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирани

...
Бургас. Митнически служители на Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирани
Коментари Харесай

На Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирана валута за над 80 000 лева в торби със зеленчуци и в дрехи

Бургас. Митнически чиновници на Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирани 40 125 евро и 2295 турски лири при инспекция на лек автомобил. Това оповестиха от Агенция " Митници " . Част от валутата е била укрита в торби със зеленчуци и в чорапите на водача, български жител.

Колата с българска регистрация идва на Министерство на правосъдието Малко Търново на 01.12.2021 година вечерта на изходящо трасе от България към Турция. В зоната за митнически надзор водачът - български жител и пътуващия в автомобила турски жител, са декларирали, че нямат нищо за обявление. При осъществената митническа инспекция инспекторите откриват недекларирани 20 075 евро и 285 турски лири, укрити в чорапите на водача и в няколко пазарски торби със зеленчуци, които е показал като собствен багаж. Други недекларирани 20 050 евро и 2010 турски лири са открити в персоналната чанта и в джобове в облеклата на пасажера – турски жител.

Недекларираната валута е с обща левова равноценност 82 146 лева По случая са формирани два акта за откритите нарушавания на Валутния закон.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР