Бургас. Местните политики, които провежда Община Бургас, се отличават с

...
Бургас. Местните политики, които провежда Община Бургас, се отличават с
Коментари Харесай

Министър Красимир Вълчев: Местните политики, които провежда Община Бургас, се отличават с мащаб, инициативност и поглед в бъдещето

Бургас. Местните политики, които организира Община Бургас, се отличават с мащаб, разпоредителност и взор в бъдещето. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на гражданския разговор на тематика „ Европа в нашия дом “ в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му те освен допълват това, което страната финансира от държавния бюджет посредством бюджетите на общините, само че и изпреварват националните политики. „ Това са множеството общински стратегии, свързани с рационализация на материалната база, с проучването на британски език, с въвеждането на компютърно образование за учениците от първи клас, откриването на новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, програмата „ Първокласно учебно заведение “ и други “, уточни министър Вълчев.
Той добави, че все още се водят договаряния с по-големите общини по отношение на прекосяването към едносменен режим на образование. „ Голяма част от учебните заведения могат да преминат към едносменен режим на обучение не с изграждане на нови здания, а с дострояване. Това е най-трудно в по-големите градове, защото са нужни подобаващи терени “, сподели още министър Вълчев. Той добави, че все още няма спомагателни средства за създаване на нова постройка за Английската езикова гимназия в Бургас.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР