Бургас. Международен екип от специалисти и консултанти на избрания от

...
Бургас. Международен екип от специалисти и консултанти на избрания от
Коментари Харесай

Международни консултанти започнаха работа по проекта за специализирана детска болница в Бургас

Бургас. Международен екип от експерти и консултанти на определения от Европейската капиталова банка испански мултинационален консорциум IDOM (АЙДОМ), стартира работа в Бургас по плана за създаване на Специализираната детска болница. Това оповестиха от Община Бургас . Компанията е международен водач в строителство, архитектура, инфраструктурни планове, енергетика, превоз, телекомуникации и има богат опит в консултирането на редица планове в региона на опазването на здравето по целия свят, показа кметът Димитър Николов.

В екипа от специалисти са потвърдени международни имена в областта на опазването на здравето, измежду които Артур Питман от Съединени американски щати - 20 години финансов шеф на болница, 20 години шеф на болница и 20 години съветник на министерството на опазването на здравето на Съединени американски щати, Ларс Кибург от Германия - с дълготраен опит в доболничната помощ и социално-осигурителните модели в Европа, Сезар дел Вале Монталво (Испания) – съветник по опазване на здравето и механически шеф на плана, Пабло Елорз (Испания) – проектант с 18-годишен опит в концепции и външния дизайн на болнични заведения, Карлос Джаир Салто Агуире (Мексико) – експерт по инфраструктура, запаси, инсталация и медикаменти на лечебните заведения, Руй Мая (Португалия) – 20-годишен опит в архитектурата и специализацията на лечебни заведения. „ АЙДОМ “ (IDOM- Consulting, Engineering, Architecture, Spain) бе предпочетена и определена от общо 13 участници в конкурентна процедура, извършена от Европейската капиталова банка.

Компанията съставлява мултидисциплинарна световна група, в която работят над 3800 специалисти в 45 офиса в 17 страни на разнообразни континенти, с 866 сътрудници, над 12 000 клиенти и над 30 000 плана в 125 страни. Компанията е с богат опит в строителството на лечебни заведения и други огромни инфраструктурни обекти, като зад тила си има няколко издигнати лечебни заведения в Европа и Латинска Америка. Испанските консултанти ще бъдат подпомагани на локално равнище от българската компания „ Миа Архитекти “ (MIA Architects), профилирана също в изследване, консултиране и планиране на здания от обществената инфраструктура.

Международният екип се срещна с кмета на Община Бургас Димитър Николов и неговия екип по плана за създаване на профилираната детска болница, на която бе изработен план-график по обособените етапи на плана. След това специалистите се срещнаха с управлението на УМБАЛ Бургас, на Медицинския факултет и Регионалната здравна ревизия. В рамките на идващите три месеца специалистите имат задачата в детайли да обследват и проучват региона на Бургас и прилежащите области, с цел да приготвят план, приспособен за потребностите на целия район, отчитайки и туристическия му профил. Екипът ще изготви оценка на здравните потребности, разбор за установяване на потенциала и обсега на болничното заведение и финансов разбор.

Това е първата действителна стъпка към построяването на профилирана детска болница в Бургас. Резултатът от работата на интернационалните консултанти е да изготвят план за броя на етажите и отделенията, броя на кабинетите и леглата, обзавеждане и съоръжение, както и да приготвят тръжните документи, с които Община Бургас да кандидатства за финансиране на строителството на детската болница. Идеята е Специализираната детска болница да даде педиатрична помощ на едно място и да разреши сложно лекуване на децата, освен от община Бургас, а и от цяла Югоизточна България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР