Бургас. И през тази година Община Бургас осигурява възможност завършващите

...
Бургас. И през тази година Община Бургас осигурява възможност завършващите
Коментари Харесай

Училища в Бургас предлагат възможност за летни занимания

Бургас. И през тази година Община Бургас обезпечава опция завършващите 4-та възрастова група на детските градини и бъдещи първокласници опция да посещават лятна занималня. Това оповестиха от Общината . По предпочитание на родителите, в интервала от 1 юни до 31 август детето може да продължи да посещава своята детска градина.

Тази процедура е в помощ на родителите, които нямат опция да обезпечат нужните грижи за детето си в домашни условия, до момента в който вървят на работа.

През целия месец юни във всяко учебно заведение за децата от първи до четвърти клас ще се провеждат занимания по ползи. Информация за тях учебните заведения ще разгласяват на своите интернет страници.

През месец юли за първи път от тази година в доста бургаски учебни заведения ще бъдат проведени целодневни и полудневни занимални. Записването за тях ще се реализира в посещаваното от детето образователно заведение.

В регионите, в които учебните заведения не възнамеряват осъществяване на сходни занимания, те ще се провеждат от Община Бургас посредством ЦПЛР. В този случай записването ще се прави в ЦПЛР, като подробна информация ще може да получите и на телефон 056/ 843 643.

Целодневните занимания ще се организират от 08:00 до 18:00 часа, а в програмата им ще има часове по британски език, краезнание, изобразително изкуство, разиграването на театрални постановки и лечебна физкултура.

През месец юли целодневни и полудневни занимални ще организират следните учебни заведения:
-НБУ " Михаил Лъкатник " ;
-ОУ " П. Р. Славейков " ;
-ОУ " Свети княз Борис I " ;
-ОУ " Антон Страшимиров " ;
-ОУ " Елин Пелин " ;
-Обединено учебно заведение " Васил Левски " – „ Горно Езерово “;
-ОУ " Христо Ботев " – кв. „ Победа “;
-СУ " Христо Ботев " – кв. „ Черно море “;
-Основно учебно заведение " Христо Ботев " – с. Маринка
-Обединено учебно заведение " Св. Климент Охридски " – с. Равнец;
-Средно учебно заведение " Епископ Константин Преславски " ;
-СУ " Константин Петканов " ;
-СУ " Св. св. Кирил и Методий " ;
-ОУ " Александър Георгиев-Коджакафалията ".

Децата, в чиито учебни заведения няма да се организират летни занимални, ще имат опция да посещават проведените от Община Бургас занятия. За тях са избрани няколко учебни заведения в другите региони на града. В комплекс „ Славейков “ занимални ще има в учебно заведение СУ „ Димчо Дебелянов “, в комплекс „ Изгрев “ – ОУ „ Климент Охридски “, в комплекс „ Меден рудник “ – ОУ „ Найден Геров “, Централна градска част – във филиала на ДГ „ Ханс Кристиан Андерсен “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР