Бургас. Хората от к-с Изгрев“ бяха изключително активни при кандидатстването

...
Бургас. Хората от к-с Изгрев“ бяха изключително активни при кандидатстването
Коментари Харесай

До бл. 55 в ж.к. „Изгрев“ в Бургас се създават 150 паркоместа с осветление и периферно озеленяване

Бургас. Хората от к-с „ Изгрев “ бяха извънредно дейни при кандидатстването по новата общинска стратегия " Моят град, моят квартал, моята улица " и там започва осъществяването на следващ утвърден план. Това оповестиха от Общината . До бл. 55 се построява паркинг за 150 автомобила. Заедно с него ще се пусне ново осветяване, ще има хубави тротоари и периферно озеленяване.

Работата по програмата се прави в непрекъсната връзка с жителите. Първо те декларират какво желаят. Изготвя се идейна скица, показва се на домоуправителите, а те я разискват със съседите. После връщат на Общината забележки, а тя прави нужните корекции и показва заключителен вид, който още веднъж се преглежда от жителите и тогава стартира осъществяването.

За програмата:

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства " Моят град, моят квартал, моята улица " e самодейност на кмета Димитър Николов, която толерира дейните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, смяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1517.

С тази стратегия Община Бургас дава опция на хората от един огромен жилищен блок да обсъдят авансово от какво имат най-голяма потребност - детски ъгъл, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към постройката пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели здания (блокове) в режим на етажна благосъстоятелност, издигнати върху терени, които са общинска благосъстоятелност, предопределени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на ръководство в етажната благосъстоятелност, представляващи Сдружение на притежателите или Общото заседание, съответно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно осъществената в Бургас стратегия за саниране сподели, че когато има обща концепция за възстановяване изискванията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

" Моят град, моят квартал, моята улица " действа на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни притежатели в многофамилни жилищни здания. До този миг са подадени 125 заявки. 50 от тях към този момент са управлявани и за тях са създадени идейни схеми.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР