Бургас. Eкипът по приемна грижа към Община Бургас е в

...
Бургас. Eкипът по приемна грижа към Община Бургас е в
Коментари Харесай

Бургас: Eкипът по приемна грижа към Общината е в процес на набиране, подбор, оценка и обучение на кандидати за приемни родители за отглеждане на деца от 0 до 3-годишна възраст

Бургас. Eкипът по приемна грижа към Община Бургас е в развой на набиране, асортимент, оценка и образование на претенденти за приемни родители за развъждане на деца от 0 до 3-годишна възраст. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Те могат да бъдат доброволни и професионални. В рамките на четиримесечно изследване претендентите минават през наложително образование от квалифицирани експерти. С одобрените професионални приемни родители се подписва цивилен контракт за даване на обществена услуга. Утвърдените доброволни приемни фамилии получават средства за развъждане на настаненото при тях дете, детски надбавки и целеви помощи при пораждане на нужда. Професионалните приемни фамилии получават средства за развъждане на настаненото дете и финансово заплащане.
Месечното заплащане на професионалните приемни фамилии се пресмята по следния метод: за развъждане на едно дете – 150 % от минималната работна заплата; за развъждане на две деца – 160 % от минималната работна заплата; за развъждане на повече деца – 170 % от минималната работна заплата. Въз основа на контракта за настаняване и в сходство с възрастта, се дефинира месечна прехрана по отношение на обезпечения най-малък приход (ГМД) по следния метод: за дете от 0 до 3 година – 4 х ГМД; за дете от 3 до 14 година – 3,5 х ГМД; за дете от 14 до 18 година, а в случай че учи до 20 година – 4 х ГМД; за дете с увреждане, настанено в приемно семейство – добавка от 1,2 ГМД. Към сегашния миг фокусът е ориентиран към даването на обществената услуга на деца от 0 до 3 година За да бъдете приемен родител, е належащо: да имате подобаващи условия за развъждане на дете в семейството; да сте клинично здрав; да не сте осъждан; да не сте лишаван от наставнически права. За по-подробна информация по отношение на обществената услуга „ приемна грижа “, Ви чакаме на ул. „ Шейново “ №24, ет. 3, стая № 20. Телефон за връзка: 056/ 84-13-68 – Областен екип по приемна грижа – Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР